Teatrul Odeon vine la Oradea, încadrul Festivalului Internaţional de Teatru

Teatrul de stat 'Regina Maria' din Oradea

Teatrul Odeon din Bucureşti prezintă marţi seară, la Oradea, spectacolul ‘Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită’, de Bertold Brecht, în regia artistică a lui Dragoş Galgoţiu, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea (FITO).

În a cincea zi a festivalului, orădenii vor avea ocazia să se bucure de jocul actorilor vedete ale Odeonului precum: Dorina Lazăr, Ionel Mihăilescu, Mircea Constantinescu, Mihai Smarandache, Cătălina Mustaţă şi mulţi alţii.

Teatrul de stat ‘Regina Maria’ din Oradea va prezenta în cursul serii premiera ‘8 FEMEI’ (de Robert Thomas, în regia lui Radu Nichifor), o farsă poliţistă ingenioasă, punctată de lovituri de teatru spectaculoase, dar înzestrată şi cu o vizibilă dimensiune satirică.

În secţiunea Fringe, de la ora 20, se vor prezenta două spectacole. În Clubul Stage, spectacolul Companiei de Teatru Become din Sibiu numit ‘Ce-a ajuns România!… Care România?’ încearcă să readucă în prim plan texte comice, excepţionale, cândva interpretate de mari actori ca Toma Caragiu, Octavian Cotescu sau Dem Rădulescu. La Moszkva Cafe se va pune în scenă ‘Toxic love’ al Teatrului Particular Braşov (text de Sorin Misirianţu, în regia Dorinei Roman), o poveste de dragoste începută fulgerător într-un bar, cu umor şi ironie fină.

Preambulul acestor spectacole îl va reprezenta, de la ora 17, pe scena mobilă de la Teatrul orădean, Concertul de muzică de fanfară, susţinut de către Fanfara Universităţii din Oradea.

Festivalul Internaţional de Teatru Oradea (FITO) reuneşte, în prima sa ediţie, Festivalul-concurs de Teatru Scurt (20-29 septembrie) ajuns la a XIX-a ediţie, Festivalul de Teatru Circ (25-27 septembrie) şi Festivalul de Teatru pentru Copii Arcadia (7-13 octombrie).

Distribuie:

Postaţi un comentariu