S-a decis oficial continuarea proiectului Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană. Asociația își schimbă numele în Centrul Cultural Clujean

Foto: Cluj-Napoca 2021

Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană a hotărât marți, 13 decembrie, în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare a Membrilor, schimbarea numelui Asociației în Centrul Cultural Clujean și asumarea obiectivelor stabilite de comunitatea clujeană în dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Astfel, Centrul Cultural Clujean va implementa, în perioada 2018-2020, proiectele revizuite din dosarul de candidatură, anul 2017 urmând a fi folosit pentru replanificarea proiectelor, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ local și național de funcționare a programelor culturale și pentru demararea unor versiuni pilot ale proiectelor apreciate în mod deosebit de către juriul european în raportul de evaluare.

Ștefan Teișanu, directorul executiv al Centrului Cultural Clujean, a lansat o invitație instituțiilor și organizațiilor clujene să devină membre ale Asociației pentru a putea contribui în mod direct la regândirea proiectelor. Dacă la Adunarea Generală din 13 decembrie, Asociația și-a prezentat raportul de activitate până în luna noiembrie a acestui an și a aprobat mai multe modificări în statutul și regulamentul de funcționare ale Asociației, în următoarea întâlnire a Adunării Generale, care va avea loc la începutul anului viitor, echipa executivă va prezenta planul detaliat de activitate și de buget pentru anul 2017.

La Adunarea Generală au participat primarul Emil Boc, alături de rectori și reprezentanți ai universităților clujene, manageri ai instituțiilor și organizațiilor culturale din oraș, alături de alți 50 de membri și susținători ai Asociației.

„Din primul moment am decis să propun continuarea proiectului cultural al orașului. Ulterior am primit raportul juriului, care mi-a confirmat această decizie, fiind un argument suplimentar că ceea ce ne-am propus în aplicație este un proiect cultural consistent și relevant pentru comunitatea noastră. Din respect pentru toți oamenii care au muncit, pentru experții care și-au oferit tot suportul, ne menținem susținerea pentru proiect, atât financiară, cât și efectivă. Cred că este o șansă a noastră să demonstrăm că putem face acest proiect, care, odată implementat, va fi cu adevarat doar al comunității noastre”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, conform www.clujnapoca2021.ro.

În 2021 Timișoara va purta titlul de Capitală Europeană a Culturii, obținut în cadrul unei competiții care a durat mai bine de șase ani. După anunțul orașului câștigător, Cluj-Napoca și-a asumat regândirea și implementarea dosarului de candidatură, decizie salutată atât de către comunitatea locală, cât și de juriul competiției și de către partenerii europeni.

Mai multe organizații clujene, printre care Federația Galeriilor și Artiștilor din Fabrica de Pensule, Urbannect, Cluj Guided Tours, Create.Act.Enjoy, Fapte, Impact Hub și Scientifica, și-au manifestat marți intenția de a deveni membre ale Asociației. Formularul cererii de adeziune se găsește pe site-ul www.clujnapoca2021.ro și este disponibil oricărei instituții sau organizații clujene interesată de a deveni membră a Centrului Cultural Clujean.

Distribuie:

Postaţi un comentariu