Actorii orădeni vor juca ‘A douăsprezecea noapte’ la Festivalul Naţional de Teatru

Teatrului de stat 'Regina Maria' din Oradea / sursa foto: novanews.ro

Trupa ‘Iosif Vulcan’ a Teatrului de stat ‘Regina Maria’ din Oradea va participa, în 27 şi 28 octombrie, la Festivalul Naţional de Teatru (FNT) cu spectacolul ‘A douăsprezecea noapte’ de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

‘Întreaga echipă, cât şi conducerea Teatrului Regina Maria, sunt încântate că spectacolul pus în scenă la Oradea va fi parte a unui festival de teatru internaţional, în compania celor mai mari nume ale dramaturgiei şi regiei contemporane. Invitaţia ne onorează şi ne bucură foarte mult, fiind rezultatul unui program artistic şi de management bine susţinut în ultimii ani, o dovadă că lucrurile merg spre ceea ce ne-am propus, adică spectacole cât mai bune, cu care să putem intra în zona de interes naţional şi internaţional’, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, directorul artistic Victoria Balint.

Actorii teatrului orădean vor oferi publicului bucureştean două reprezentaţii, în cele două zile, la Teatrul Mic, în cadrul secţiunii ‘Teatrul de mâine’, ambele spectacole fiind supratitrate în limba engleză.

Managerul general al Teatrului ‘Regina Maria’, Daniel Vulcu, a menţionat că după reabilitarea integrală a clădirii de patrimoniu a teatrului, în mai 2011, conducerea instituţiei a urmărit, pe trei planuri, recâştigarea publicului orădean, obiectiv realizat, accederea în ‘lumea bună’ a teatrului naţional, dar şi recunoaşterea internaţională. Astfel pe lângă Festivalul de Teatru Scurt, de la Oradea, ajuns la ediţia XIX, actorii orădeni vor efectua, în curând, un turneu la Budapesta cu musicalul ‘Scripcarul pe acoperiş’, într-o colaborare cu Ambasada României la Budapesta, de a promova cultura ebraică.

Ediţia 2013 a FNT se desfăşoară în perioada 25 octombrie – 3 noiembrie.

Ultima participare a teatrului orădean la FNT a avut loc în anul 2004, cu spectacolul ‘Electra’ după Sofocle şi Euripide, în regia lui Mihai Măniuţiu. Anul trecut, în 2012, Teatrul Regina Maria a fost din nou selectat să participe la FNT cu spectacolul musical ‘Scripcarul pe acoperiş’, care a fost anulat însă din cauza unor probleme financiare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu