Stați în casă. Amenzi de aproape 350 de mii de lei pentru clujenii care nu au respectat interdicția de a circula în această perioadă

Foto: Dan Bodea

Peste 600 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au participat ieri pe străzile Clujului la o acțiune pentru depistarea persoanelor care nu respectă interdicția de a circula în această perioadă conform Ordonanței Militare nr.3. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost constatate 425 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de peste 344.000 de lei.

De asemenea, au fost efectuate controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 300 de persoane din județul Cluj, iar 92 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 28 de specialiști ai ISU Cluj în gestionarea situațiilor în legătură cu prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Acestea au constat în activități specifice la nivelul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a intervenției, precum și, în colaborare cu punctul de trecere a frontierei de pe Aeroportul Cluj-Napoca, transferul cu autospeciale din dotarea unității a 9 cetățeni reîntorși din zonele cu risc ridicat de transmitere a noului tip de coronavirus, către punctele de carantină organizate în acest sens.

În prezent, în județul Cluj, sunt 490 de persoane carantinate instituționalizat, iar un număr de 4235 persoane se află în autoizolare la domiciliu.

Postaţi un comentariu