Spitalul Polaris nu mai este unitate medicală de suport COVID-19. Consiliul Județean Cluj a reziliat contractul cu unitatea medicală privată

Foto: Dan Bodea

Spitalul privat Polaris din comuna Baciu nu mai intră în atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca unitate medicală de suport pentru pacienții cu COVID-19, iar Consiliul Județean Cluj a reziliat recent contractul de închiriere al acestuia.

”Spitalul Polaris a fost în atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență într-o perioadă în care creștea numărul de îmbolnăviri în județ.În mod preventiv, dacă numărul de îmbolnăviri depășea capacitatea spitalelor dedicate COVID, am ales să încheiem un contract cu un spital privat care să devină secție externă a Spitalului de Boli Infecțioase. Doar că Dumnezeu ne-a ajutat, și urmare a faptului că numărul de îmbolnăviri a scăzut, nu am mai fost nevoiți să mergem mai departe și să avansăm cu închirierea acestuia.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ne-a comunicat că nu se mai impune închirierea spitalului, motiv pentru care noi ne-am conformat și nu am mers mai departe cu acest lucru și am reziliat contractul cu unitatea medicală în urmă cu cinci zile.

.Nu am plătit niciun ban spitalului Polaris, pentru că în acel contract se prevedea că abia din momentul în care ajung efectiv bolnavi acolo se va plăti acea chirie. Nu am mai fost nevoiți să ducem niciun bolnav acolo întrucât cele trei spitale ale Consiliului Județean au făcut față numărului de bolnavi existent.”, a declarat astăzi Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Contractul de închiriere a spitalului privat Polaris din comuna Baciu a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie, urma să se întindă pe o perioadă de trei luni, iar valoarea chiriei pe care ar fi trebuit să o plătească Consiliul Județean a fost stabilită la circa 18.000 euro/lună. Polaris urma să asigure condiții de spitalizare pentru tratarea a 180 de pacienți infectați cu coronavirus.

În ce privește reluarea activității normale a spitalului Polaris, unitate medicală destinată tratamentelor paleative, nu se cunosc încă detalii. În prezent, pe website-ul unității medicale există o informare potrivit căreia ”datorită contextului epidemiologic actual, cauzat de pandemia de Coronavirus precum și a reglementărilor privind spitalele declarate suport COVID-19, activitatea Spitalului Polaris Medical rămâne în continuare suspendată”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu