Gilead spune că un studiu guvernamental american confirmă eficacitatea remdesivir împotriva Covid-19

Un studiu al unei agenții guvernamentale americane privind remdesivir, cel mai promițător  medicament experimental pentru tratarea bolnavilor de Covid-19, a arătat că medicamentul este eficient împotriva virusului, a anunțat miercuri compania producătoare într-un comunicat preluat de STAT.

Gilead afirmă în anunțul său: „Înțelegem că procesul de testare și-a îndeplinit obiectivul principal”. Compania a mai spus că Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, care desfășoară studiul, va furniza datele în viitorul apropiat. Deşi rezultatele studiului sunt dificil de caracterizat în absența acestor date, anunțul companiei trezește noi speranțe că remdesivir ar reprezenta primul tratament dovedit că îmbunătățește condiția pacienților infectați cu SARS CoV-2, un virus care a ucis cel puțin 218.000 de oameni în întreaga lume. În ultimele săptămâni, au existat rapoarte contradictorii despre beneficiul potențial al remdesivirului, medicament care a fost încercat anterior împotriva Ebola.

Dar studiul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, deși nu se aștepta să fie lansat atât de curând, este de departe cel mai important și riguros test la care a fost supus remdesivir. Studiul a evidențiat efectul remdesivir împotriva Covid cu cel al pastilelor placebo la 800 de pacienți. Nici pacienții și nici medicii nu au știut cine a luat medicamentul și cine placebo, ceea ce înseamnă că prejudecățile inconștiente nu vor afecta concluziile.

Scopul principal al studiului este să evidențieze perioada până când se constată îmbunătățirea stării pacienților, luând în considerare gravitatea bolii la începutul tratamentului. Deși rezultatul studiului sugerează că medicamentul ajută pacienții să se recupereze mai repede, este încă greu de spus cât de puternic este efectul acestuia.

Gilead a lansat, de asemenea, miercuri, rezultatele unui studiu propriu de administrare de remdesivir la pacienții cu Covid-19 în formă severă. Acest studiu a arătat rate similare de îmbunătățire clinică la pacienții tratați, în funcție de gravitatea bolii, cu o cură de cinci zile și respectiv de zece zile de remdesivir, a spus compania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu