Din 1 iulie vom putea lua din nou masa la restaurant. Terasele se redeschid peste 12 zile

Foto: Dan Bodea

Autoritățile românești au anunțat că vom putea lua din nou masa la restaurant începând cu data de 1 iulie, dată de la care ar urma să aibă loc relaxarea majoră, respectiv redeschiderea tuturor localurilor HoReCa. De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunțat și redeschiderea teraselor din 1 iunie.

Industria ospitalieră a mai primit o veste bună: statul va achita 42,5% din salariile din HoReCa, pentru primele trei luni după deschidere, iar taxele şi impozitele din 2020 se vor achita în 2021, sub forma a 12 rate egale.

În cazul IMM-urilor, statul va acorda granturi în valoare de 300 de milioane de euro pentru capitalul de lucru şi 700 de milioane de euro pentru investiţii. De asemenea, plata impozitului specific pentru semestrul II din 2020 va fi suspendată.

O altă problemă discutată la întâlnirea dintre premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii sectorului HoReCa este ca tichetele de masă să fie folosite doar în restaurante. O altă măsură se referă la garantarea creditului furnizor prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor. Potrivit autorităţilor, această măsură va sprijini furnizorii care au probleme din cauza facturilor neachitate. Astfel, va creşte disponibilitatea furnizorului de a face plata la termen în momentul redeschiderii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu