Consiliul Județean Cluj preia Spitalul Polaris pentru a trata persoanele infectate cu COVID-19

Foto: polarismedical.ro

Consiliul Județean Cluj preia Spitalul Polaris și finanțează operațiunile necesare tratării pacienților infectați cu COVID-19, au transmis autoritățile județene prin intermediul unui comunicat de presă.

La acest spital vor putea fi primiți 180 de pacienți care vor beneficia de condiții optime pentru tratarea SARS CoV-2.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că „preluarea spitalului este o premieră la nivel național, acesta beneficiind de condiții superioare de izolare și tratament.”

Spitalul este situat în Suceagu, comuna Baciu, în imediata apropiere a municipiului Cluj-Napoca.

La rândul său, prefectul Mircea Abrudean a comunicat managerilor spitalelor din județ, precum și medicilor, că așa cum evoluează situația, probabil că toate spitalele vor trebui să primească pacienți infectați cu coronavirus. Fără excepții.
„Din 31 de specialiști, 29 au zis că așa trebuie să mergem. Aici nu mai e vorba de care-i al doilea spital de sprijin, care-i al treilea, până la urmă nici nu mai contează”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.
Prefectul afirmă că încearcă să găsească și o soluție alternativă. Proprietarii spitalului privat de recuperare Polaris, aflat la 13 kilometri de centrul Clujului, sunt gata să-l pună la dispoziția autorităților.
„E în afara orașului, îndeplinește mai multe condiții, e o clădire nouă, perfectă din toate punctele de vedere. Cei de acolo și-au exprimat disponibilitatea de a ni-l pune la dispoziție în mod gratuit, cu preluarea personalului de acolo și alte mici măsuri organizatorice. Dacă vom reuși să facem asta, atunci nu va mai fi Medicală 1, va fi acest spital în linia a doua. Să vedem formula legală prin care să putem reuși să-l preluăm în administrare și să-l populăm cu medici. Pentru că ei au medici, dar profilul spitalului este de recuperare, îngrijiri paliative”, a spus Abrudean.
Distribuie:

Postaţi un comentariu