4 elevi de la Coșbuc au coronavirus. Directorul a închis școala. ”Inacceptabil”, spune prefectul

Foto: Dan Bodea

Situație alarmantă la Colegiul Național George Coșbuc din Cluj-Napoca. Patru elevi, 3 din clasa a X-a și unul din clasa a VIII-a au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

”Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând că dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ”, ne-a declarat prefectul Clujului,Mircea Abrudean.

Se pare că directorul școlii a luat unilateral decizia închiderii acesteia, fapt care contravine reglementărilor în vigoare. La colegiu va fi efectuată o anchetă disciplinară în acest sens.

”Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens și am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil ca în astfel de situații să se ia masuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, spune Mircea Abrudean.

Potrivit protocolului instituit de autorități, decizia închiderii unei școli și trecerea acesteia în scenariul 3, învățământ exclusiv online, se poate lua la apariția a trei cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP.

Reamintim că vineri, luni și marți în unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de votare, activitatea se va desfășura doar prin cursuri online.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Marta says:

    Trebuia să aștepte până se mai îmbolnăveau si alții? O Lege prost gândită!

Postaţi un comentariu