Video. Un clujean dependent de adrenalină: Sveatoslav Vizitiu a zburat pe aripile unui avion

Pe aripile vântului

Sveatoslav Vizitiu, un mare amator de sporturi extreme, a zburat de curând pe aripile unui avion, bucurându-se de senzațiile contradictorii oferite de wing walking. Prima plimbare „pe aripile vântului” a clujeanului a avut loc în Seattle, ca urmare a câștigării competiției „Pitch you First”, organizată de Vodafone.

Sveat își dorea de mult o astfel de provocare, iar dorința i s-a împlinit ca prin minune. Anul trecut, Sveat s-a înscris Pitch your First, o inițiativă menită să încurajeze oameni din 10 ţări să facă lucruri extraordinare pentru prima oară în viaţă. Visul său, a fost de departe cel mai apreciat de public, iar voturile primite l-au propulsat direct printre nori.

Sveat a mai practicat până acum scuba diving, bungee jumping, a sărit cu parașuta, cu parapanta, dar cu siguranță zborul pe aripile avionului la o înălțime de peste 3.000 de m și cu o viteză de peste 250 km pe oră, i-au oferit cea mai mare doză de adrenalină.

„Primele zece secunde, m-am blocat. A fost greu să îmi fac un selfie din cauza vântului, dar a fost extraordinar că am reușit să îi trimit o poză soției mele”, a spus Sveat. Vedeți în filmulețul de mai jos, cum s-a distrat clujeanul la înălțime.

Filmulețele câștigătorilor din celelalte țări participante pot fi vizionate aici.

La nivel internaţional, Vodafone Firsts i-a avut în prim plan pe Mary Kom, campioană olimpică la box, originară din India, surfer-ul britanic Tom Lowe, muzicianul sud-african Spoek Mathambo sau bunicile originare din Olanda – An şi Ria – care au zburat pentru prima oară cu avionul. Programul a fost lansat, în premieră, în noaptea de Anul Nou, când miile de oameni care s-au aflat pe străzile Londrei au putut experimenta primul foc de artificii multi-senzorial din lume. Cele 10 ţări în care se desfășoară concursul sunt: România, Italia, Egipt, Ungaria, Marea Britanie, Spania, Africa de Sud, Qatar, Olanda şi Germania.

Anul trecut competiția s-a desfășurat în perioada mai – octombrie. În fiecare an, premiul oferit de organizatori constă în susţinerea materială pentru realizarea proiectului câştigător, indiferent cât de îndrăzneț este acesta, precum şi în producerea unui film documentar.

Distribuie:

Postaţi un comentariu