Untold: restricții de circulație, linii nocturne, parcări disponibile

circulaţie oprită
Foto: Dan Bodea

Primăria anunţă următoarele restricţii de circulaţie, cu ocazia Festivalului Untold, care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 30 iulie – 2 august 2015:

– pe Aleea Stadion până în data de 5 august ora 08.00;

– pe strada George Coşbuc, de la Splaiul Independenţei până la intersecţia cu strada Cardinal Iuliu Hossu, de marţi, 28 iulie, ora 23:00, până marţi, 4 august, ora 08:00;

– pe Splaiul Independenţei, de la Podul Garibaldi până la interesecţia cu Podul Napoca, de marţi, 28 iulie, ora 23:30, până marţi, 4 august, ora 04:30, cu excepţia tramvaielor, după cum urmează:

– miercuri, 29 iulie, tramvaiele vor circula normal;

– joi, 30 iulie, tramvaiele vor circula între orele 05:00-18:00;

– vineri, 31 iulie, tramvaiele vor circula între orele 05:00-17:00;

– sâmbătă şi duminică, respectiv 1 şi 2 august, tramvaiele nu vor circula;

– luni, 3 august,   tramvaiele vor circula normal.

În perioda în care tramvaiele nu vor circula, acestea vor fi înlocuite de autobuze care vor avea traseu deviat, pe ruta Primăverii-Splaiul Independenţei-Pod Garibaldi-Piaţa 14 Iulie-Dragalina-Horea-Piaţa Gării.

Pentru siguranţa participanţilor, va fi restricţionat accesul parţial în Parcul Central Simion Bărnuţiu, extremităţile restricţionării accesului fiind străzile George Coşbuc, Cardinal Iuliu Hossu, Splaiul Independenţei, clădirea Universităţii de Artă şi design şi clădirea Casino, de miercuri, 29 iulie, ora 23:00, până luni, 3 august, ora 8:00.

6 linii de Transpot de noapte

În ceea ce priveşte transportul în comun, în perioada festivalului vor funcţiona 5 linii de transport de noapre în municipiu şi o linie de noapte către şi dinspre Floreşti. Este vorba despre rutele troleibuzelor 6 (relaţia Bucium – Aurel Vlaicu) şi 25 (Bucium – Unirii), autobuzele 46 (Zorilor – Mihai Viteazu), 30 (1 Decembrie – Aurel Vlaicu) şi 36 (Câmpina – Mihai Viteazu). Acestea care vor circula până la ora 03.00 dimineaţa din 15 în 15 minute, iar între orele 03.00 şi 05.00 dimineaţa, din 10 în 10 minute. De asemenea, tot ca şi linie de noapte va circula şi autobuzul M21, către şi dinspre Floreşti (Bucium – Cetatea Fetei), din 30 în 30 de minute. În caz de nevoie, CTP Cluj-Napoca va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun.

[stextbox id=”custom”]

CTP pune la dispoziţia participanţilor la festival următoarele variante de abonamente, pe toate liniile, care se vor achiziţiona de la chioşcurile de bilete:

 • pentru 1 săptămână – 41 lei;
 • pentru 3 zile – 20 lei ;
 • pentru 1 zi – 12 lei.

Biletul de noapte (1 călătorie) costă 3 lei şi se va achiziţiona de la conducătorul auto.

[/stextbox]

CTP Cluj-Napoca va menţine 2 chioşcuri de bilete deschise non-stop, în staţiile de pe strada Memorandumului şi cea din Piaţa Mihai Viteazu (vis a vis de Cinematograful „Florin Piersic”).

Locuri de parcare

Participanţii la festival vor avea la dispoziţie peste 6.000 de locuri de parcare în cele 4 parcări amenajate în următoarele zone: Sun-Cora, Expo Transilvania, Piaţa Oser şi camping Palacsay. Costurile acestora sunt de 10 lei pe zi, pe autoturism, în parcările Expo Transilvania şi Piaţa Oser. Cei care preferă să-şi lase maşinile în parcările amenajate în zona Sun-Cora sau în campingul de la Palacsay, vor plăti 10 lei, în cazul în care maşina va rămâne parcată, pe parcursul celor 4 zile de festival, în incita acestora.

 1. Parcarea SUN-CORA (amenajată între ştrandul Sun şi hypermarket-ul Cora, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 142) are 1.000 locuri şi va prelua autoturismele care vin din direcţia Oradea-Huedin-Floreşti. Cea mai apropiată staţie de autobuz este Staţia Fântânele;
 2. Parcarea EXPO TRANSILVANIA (strada Aurel Vlaicu fără număr) are aproximativ 3.000 locuri  şi va prelua autoturismele care vin din direcţia Alba-Iulia – Turda  –  Calea Turzii, pe traseul Calea Turzii – Bună Ziua – Constantin Brâncuşi – Titulescu-Theodor Mihali – Dâmboviţei. Cea mai apropiată staţie de autobuz este Staţia Aurel Vlaicu sau Expo Transilvania;
 3. Parcarea OSER (Strada Bobâlnei nr. 65) are 1.600 locuri şi preia autoturismele care vin din direcţia Satu-Mare – Zalău şi din direcţia Bistriţa-Baia Mare-Dej. Cea mai apropiată staţie de autobuz: este Staţia Bobâlnei;
 4. Parcarea camping Palacsay (amenajată la intersecţia străzilor Lucia Sturdza Bulandra cu Soporului – lângă cartodrom) are 500 locuri. Cea mai apropiată staţie de autobuz este Staţia Unirii.

Alternative de parkinguri:

 1. Parking MĂRĂŞTI: 250 de locuri – GRATUIT
 • Adresa: Calea Dorobanţilor nr. 105
 • cea mai apropiată staţie de autobuz este Staţia Piaţa Mărăşti.
 1. Parking MULTIPLEX LEUL: 400 de locuri – CU PLATĂ

– Adresa: Strada Ploieşti, nr.6-8;

– Tarife: 3 lei/oră, 15 lei/zi, 50 lei/4 zile.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Giga says:

  Am ajuns aseara intr-un troleu CTP care astepta de 10 min in statie la fabrica de bere sa nu plece gol si care a mai stat vreo 10 min pe loc pana au mai urcat cativa obositi. Ca altfel nu le renteaza la rechini cursa. Desi aveam abonament valabil un ctp-ist in vesta reflectorizanta nu te lasa sa urci fara sa cumperi bilet special. Ajungeam pe jos mai repede… Macar stiu ca in noaptea asta merg pe jos si o sa atipesc acasa nu in troleu. Va sfatuiesc sa-i lasati pe astia de la ratuc sa se plimbe cu ele goale pana invata sa se organizeze.

 2. Paul says:

  Ai dreptate, se repeta si in seara asta aceiasi poveste, abonament valabil sau bilet cu 4 lei nu te lasa sa urci cu ele .. niste mizeri si nesimtiti si rusine la PRIMARIE ca ii lasa sa faca asa ceva.. sa isi bata joc de oamenii care ii tin in spate! Mare nesimtire .. toti sunt numa dupa bani… astea sunt UNTOLD stories … nu concertele!

Postaţi un comentariu