Sub semnul zodiacului. Fermierii au dus berbecul Daniel la prefectură

Foto: Dan Bodea

Peste 100 de crescători de vaci şi de oi, însoţiţi de un berbec, au protestat, joi, în faţa Prefecturii Cluj, pentru faptul că nu au primit din februarie subvenţiile pentru animale.

Printre altele, ei au purtat pancarte cu mesaje împotriva ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, şi a şefului APIA Cluj, Adrian Zaharia.

„Daniel Constantin şi protejatul său, Adrian Zaharia – groparii agriculturii”, „Fermieri în România, nu căpşunari în Spania”, „Respect pentru fermieri”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi” – se putea citi pe câteva dintre pancartele protestatarilor. De asemenea, protestatarii au adus sticle cu lapte, spunând că decât să-l vândă la preţ mic procesatorilor, mai bine îl dau gratis la populaţie.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Protestul este faţă de neacordarea subvenţiilor, trebuia în februarie să luăm banii, dar nu am primit. Este un prim semnal, iar după sărbătorile de Paști, dacă nu se rezolvă problemele, va urma un protest amplu la Bucureşti. Subvenţia pe cap de vacă este de 490 de lei şi 118 lei pe tona de lapte”, a declarat preşedintele Asociaţiei crescătorilor de vaci de lapte din judeţul Cluj,  Stelian Podar.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Unul dintre fermierii protestatari, Miluţă Irimieş, a spus că are 600 de oi şi 40 de vaci şi a adus cu el un berbec.

„Am venit la protest din cauza neajunsurilor, a escrocheriilor, a faptului că guvernanţii îşi bat joc de noi. Am venit cu berbecul, pe care îl cheamă Daniel, nu şi Constantin, pentru că nu m-a lăsat să vin singur, a vrut să vină să îşi ceară drepturile. Am avut subvenţie 38 de lei pe cap de oaie, acum s-a redus la 28 de lei. De ce, să le ajungă lor? Din februarie trebuia să primim banii de subvenţii, dar încă nu au intrat”, a spus Miluţă Irimieş.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

O delegaţie a protestatarilor a depus un memoriu la Prefectura Cluj şi a discutat cu prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu