Steluţa Cătăniciu s-ar fi apărat altfel în procesul lui Dragnea

Liviu Dragnea

Preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, spune că Liviu Dragnea trebuia să se folosească de prevederile unui articol de lege prin care putea să închidă dosarul în care a fost condamnat: „Eu n-am înţeles modul în care s-a apărat Liviu Dragnea şi, în opinia mea, avea obligaţia de a se prevala de dispoziţiile articolului 74 indice 1 din Codul Penal, care îi oferea –la fel cum a făcut şi fosta soţie a dânsului- posibilitatea de a închide acest dosar prin plata prejudiciului. Eu cred că dânsul a crezut prea mult într-o soluţie de achitare, fiind convins de nevinovăţia sa”.

Steluţa Cătăniciu a maispus că prezumţia de nevinovăţie rămâne în continuare valabilă: Sentinţa nu e definitivă, iar prezumţia de nevinovăţie se aplică şi în cazul dlui Dragnea. Conform acestui principiu ridicat la rang constituţional, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri  judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, dar decizia nu este definitivă.

Postaţi un comentariu