Steluţa Cătăniciu s-ar fi apărat altfel în procesul lui Dragnea

Liviu Dragnea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, spune că Liviu Dragnea trebuia să se folosească de prevederile unui articol de lege prin care putea să închidă dosarul în care a fost condamnat: „Eu n-am înţeles modul în care s-a apărat Liviu Dragnea şi, în opinia mea, avea obligaţia de a se prevala de dispoziţiile articolului 74 indice 1 din Codul Penal, care îi oferea –la fel cum a făcut şi fosta soţie a dânsului- posibilitatea de a închide acest dosar prin plata prejudiciului. Eu cred că dânsul a crezut prea mult într-o soluţie de achitare, fiind convins de nevinovăţia sa”.

Steluţa Cătăniciu a maispus că prezumţia de nevinovăţie rămâne în continuare valabilă: Sentinţa nu e definitivă, iar prezumţia de nevinovăţie se aplică şi în cazul dlui Dragnea. Conform acestui principiu ridicat la rang constituţional, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri  judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, dar decizia nu este definitivă.

Postaţi un comentariu