Spectacolul „Le sacre du printemps” închide cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Contemporan Steps Cluj

„Le sacre du printemps”

Ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS a ajuns la final. Spectacolul „Le Sacre du printemps” (Ritualul de primăvară), pus în scenă de către Baletul Operei Maghiare din Cluj-Napoca, închide oficial cea de-a doua ediţie STEPS. Reprezentaţia spectacolului va avea loc duminică, 21 iunie 2015, la ora 19:00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

Preţul biletelor este cuprins între 25 – 45 de lei. Acestea pot fi achiziţionate de la: standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, de la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional și pe site-ul www.biletmaster.ro.

„Le Sacre du printemps”, sau altflel spus „Ritualul de primăvară” este un spectacol care îşi are rădăcinile în mitul vechi potrivit căruia, prin ritualul păgân, moşnegii înţelepţi ai tribului sacrifică zeului primăverii o fecioară. Fecioara este condamnată să danseze fără oprire până la moarte pentru a trezi pământul, însă în acest ritual primăvara nu vine niciodată, astfel că ceremonia funerară durează fără întrerupere. Datorită ritmului inedit, fiecare parte componentă a muzicii „Ritualului de primăvară” capătă viaţă.

Igor Stravinsky (1882 -1971) cu opera sa „Le Sacre du printemps” (Ritualul de primăvară) porneşte un scandal provocat nu atât de spectacol, cât de originalitatea muzicii. Publicul se împarte în două: pe de o parte adversarii, care nu se pot împăca cu mijloacele noi de expresie muzicală, pe de altă parte entuziaștii susținători ai noului gen. Evoluția ulterioară a muzicii lui Stravinsky face din el reprezentantul necontestat al unui curent, ce va fi numit muzică modernă clasică tonală serială.

Festivalul Internaţional de Dans Contemporan STEPS realizat în parteneriat cu Opera Maghiară Cluj, se adresează iubitorilor de muzică şi dans. Aceştia sunt invitaţi să descopere o lume complexă şi aflată în permanentă reinventare plină de pasiune, energie și ritm.

Postaţi un comentariu