Soţia senatorului Cordoş, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă

Mihaiela şi Alexandru Cordos

Procurorii de la DNA Cluj au trimis-o în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Lucia Cordoş, referent în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj la data faptelor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, cu 25 de acte materiale.

În rechizitoriul transmis instanţei de judecată, procurorii arată că, în cursul anului 2010, Mihaiela Cordoş ar fi primit de la o persoană 500 euro pentru ca, prin influenţa pe care a pretins că o are asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, să intervină pe lângă aceştia în scopul obţinerii, pentru respectiva persoană, a unui post de asistentă medicală pe perioadă nedeterminată.

Din 2013 și până în prezent, aceasta ar fi pretins și primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, ar fi avut-o asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi a altor instituţii publice, să le obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

În acelaşi context, în cursul lunii februarie 2014, Tiberiu Constantin Popan (care va fi cercetat în stare de libertate), i-ar fi dat Mihaielei Cordoş, prin intermediar, 1.000 de euro. În schimbul acestor bani, Mihaiela Cordoş urma să-şi folosească influenţa asupra unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul spitalului, în vederea obţinerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unităţii spitaliceşti. În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine Mihaielei Cordoş.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Cluj, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză şi de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Mihaiela Lucia Cordoş, cu măsura controlului judiciar.

Soțul și fiica, implicați 

În acest dosar anchetatorii au făcut o disjungere şi vor continua ancheta faţă de Alexandru Cordoş, senator în Parlamentul României, care s-a autosuspendat din PSD după declanşarea anchetei, pentru complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată, şi faţă de fiica lor, Andreea Alexandra Cordoş pentru trei fapte de cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi trei fapte de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada ianuarie – aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite. În 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Sursa: Mediafax

Distribuie:

Postaţi un comentariu