Shaorma, pizza şi ciorbele în topul mâncărurilor comandate la birou de clujeni

Shaorma, pizza şi ciorbele în topul mâncărurilor comandate la birou de clujeni

Pacheţelul adus de acasă la serviciu pentru masa de prânz este mai mult o amintire pentru clujeni, care folosesc tot mai des platformele de comandă online pentru mâncare la birou şi chiar şi acasă.

Un studiu, dat publicităţii de cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, foodpanda.ro, arată că în timpul săptămânii de lucru, la birou, clujenii sunt mari amatori de pizza sau mâncare românească, în special ciorbe, pe care le servesc începând cu ora 12:00.

Comanda medie plasată online de clujeni se ridică la circa 45 lei, adică imediat după bucureşteni, care cheltuiesc, potrivit aceluiaşi studiu, în medie, 60 de lei pe mâncarea comandată online. Valoarea comenzii medii este în creştere faţă de 2014, când aceasta se ridica, în Cluj-Napoca, la 40 de lei.

Cele mai multe comenzi se înregistrează în timpul săptămânii lucrătoare, în intervalul orar 12:00 – 12:30. Dacă vineri şi sâmbătă sunt zilele cu record de comenzi în Cluj-Napoca, lunea se înregistreză cele mai puţine, având în vedere că angajaţii preferă să mănânce la birou ce au gătit peste weekend, acasă.

„După Capitală, unde raportăm cele mai multe şi mai mari comenzi de mâncare, Clujul este al doilea oraş ca importanţă şi rată de fidelizare a consumatorilor foodpanda. Este, ca şi Bucureştiul, un oraş cosmopolit, extrem de activ şi foarte obişnuit cu tot ce înseamnă online, de la informaţie, la produse şi servicii mult mai simplu de obţinut pe cale digitală, inclusiv mâncarea”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Potrivit acestuia, printre cele mai comandate feluri de mâncare de către clujeni se numără toate sortimentele de pizza, mâncarea orientală, cu shaorma în top, dar şi felurile tradiţional româneşti, în special ciorbe.

Dac ă plou ă , comand ă m m â ncare ş i acas ă

Condițiile meteo reprezintă un alt factor important care influențează obiceiul de consum al clujenilor, mai arată datele studiului menţionat. Astfel, cu cât vremea este mai răcoroasă sau ploioasă, cu atât cresc comenzile online, nu doar la birou, dar şi acasă, plasate seara, după ora 17:00.

Platforma online pentru a comanda mâncare foodpanda este prezentă în Cluj-Napoca de la începutul lui 2013, unde numără, în prezent, peste 33 de restaurante partenere. Pe plan naţional aceeaşi platformă colaborează în prezent, cu peste 450 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu şi Buzău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu