Proiecțiile de film se întorc la Salina Turda

Amfiteatrul de la Salina Turda/ Foto: novanews.ro

Salina Turda va fi gazda unei noi proiecții de film la finalul acestei săptămâni. Astfel, vineri, 16 august, începând cu ora 17.00, cinefilii turdeni sau simplii vizitatori ai salinei sunt invitați la 80 de metri sub pământ să vizioneze pelicula „Cercuri”, în regia sârbului Srdan Golubovic.

“Filmul de săptămâna trecută a fost foarte bine primit atât de cinefilii români, cât și de străinii care au participat la proiecție, semn că realismul subiectelor selectate are puterea de a sensibiliza, stârni emoții și aprecieri. În această săptămână provocăm publicul cinefil cu o nouă peliculă, care pune pe tapet dilemele de care ne lovim în fiecare zi, dar puse într-un context tragic, cel al conflictului din Bosnia-Herțegovina. Sperăm ca și această proiecție să facă amfiteatrul minei Rudolf neîncăpător”, a declarat Vasile Nemeș, directorul general al Salinei Turda, într-un comunicat de presă.

Filmul Cecuri (2012) a fost recompensat cu Premiul juriului ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, și cu Premiul special al juriului la Festivalul de Film Sundance.

Pelicula durează 112 minute, iar accesul publicului se face în baza biletului de intrare în salină.

Distribuie:

Postaţi un comentariu