Primăria 2.0. Clujenii își pot plăti impozitele de pe telefon și tabletă

Smartphone-ul și tableta ar putea înlocui cozile interminabile din zilele de plată a taxelor și impozitelor (Foto: Radu Hângănuț)

Primăria Cluj-Napoca încearcă tot mai mult să se apropie de standardele europene în ceea ce privește utilizarea noilor tehnologii în relația cu cetățeanul. Cea mai nouă găselniță a administrației locale este implementarea unui sistem prin care taxele și impozitele să poată fi plătite folosind o aplicație disponibilă pe smartphone-uri sau tablete.

Sistemul urmează să fie implementat începând cu luna februarie a anului 2014 și este cât se poate de simplu: cetățeanul primește acasă o înștiințare pe care va găsi un cod QR. Scanând acest cod cu ajutorul smartphone-ului, va fi descărcată o aplicație ce îi va permite achitarea taxelor și a impozitelor folosind metoda viramentului bancar.

„Primăria pune la dispoziția cetățenilor posibilitatea de a-și achita taxele prin utilizarea telefonului mobil sau a tabletei. Fiecare cetățean primește o înștiințare de plată prin care i se comunică faptul că are de achitat un impozit. Această scrisoare va fi distribuită începând de luni, 20 ianuarie. Când primesc această înștiințare, fiecare poate achita impozitele sau taxele utilizând telefonul smartphone sau tableta. Trebuie să descarce aplicația cu un cod QR aflat pe înștiințare și după acea pot plăti”, a delcarat edilul șef al orașului, Emil Boc.

Clujenii conservatori vor putea însă să achite taxele, în continuare, și la ghișee, noul sistem adresându-se în principal celor mai tineri, familiarizați cu noile tehnologii.

„Pe lângă acest sistem mai avem în vedere plata autorizată pe site-ul primăriei unde cu un cod de la Primăriei, prin autentificare, poți plăti taxele și impozitele. Facem un prim-pas în utilizarea sistemelor informatice inteligente pentru a ajuta cetățeanul. Este mai eficientă pentru cei tineri care cred că vor fi interesați pentru că smartphonurile încurajează folosirea unor astfel de aplicații. Dar în continuare se pot utiliza și sistemele tradiționale de plată”, a mai delcarat Emil Boc.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. platitor online says:

    Am platit in 13.01.2014 si mi-au luat de pe card de 3 ori impozitul. Traiasca platile online din RO!

Postaţi un comentariu