Pieţarii amendaţi cu 14.500 de lei

Poliţiştii primăriei au realizat controale în mai multe pieţe din oraş pentru a verifica modul cum comercianţii respectă prevederile legale.

Au fost controlaţi 19 agenţi economici (societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice autorizate) şi 35 de producători agricoli din pieţele Grigorescu, Zorilor, Flora, Ion Meşter şi Mărăşti. Inspectorii Primăriei au urmărit aspecte privind deţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege, a documentelor de provenienţă a mărfurilor, a certificatelor de calitate pentru produsele comercializate, a buletinelor de verificare metrologică pentru cântare, precum şi afişarea corespunzătoare a preţurilor.

În urma verificărilor, au fost constatate următoarele nereguli: comercializarea de produse agricole care nu erau cuprinse în certificatul de producător, neavizarea certificatului de producător pe trimetrul I al acestui an şi cumpărarea de produse agricole în scop de revânzare de către producătorii agricoli. Pentru neregulile constatate au fost încheiate 9 procese-verbale de constatare a contravenţiei în valoare de 14.500 lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu