Peste 700 de amenzi date de poliţiştii clujeni

Poliţiştii locali au aplicat în această săptămână 761 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 81.520 lei pentru neregulile constatate în oraş. Acţiunile Poliţiei locale au vizat verificarea respectării normelor şi prevederilor legale privind curăţenia stradală, afişaj şi mijloace publicitare, mobilier stradal, cerşetorie, opriri/staţionări neregulamentare.

Împreună cu inspectorii Direcţiei Tehnice, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control protecţia mediului au acţionat pentru desfăşurarea în bune condiţii a programului de salubrizare stradală. Poliţiştii locali au solicitat eliberarea carosabilului proprietarilor de autovehicule staţionate pe străzile: Donat, Fântânele, Vlahuţă, 1 Decembrie 1918, Mehedinţi, Parâng, Calea Floreşti, Observatorului, Iuliu Maniu, Unirii, A.Vlaicu, C-tin Brâncuşi, Dâmboviţei, P-ţa Cipariu, Calea Dorobanţilor, Titulescu, Fabricii şi B-dul 21 Decembrie 1989.

De asemenea, ca urmare a depistării amplasării unor afişe publicitare în alte locuri decât cele autorizate, inspectorii Serviciului Control protecţia mediului au încheiat 10 procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare totală de 5.000 de lei. În ceea ce priveşte legalitea amplasării mijloacelor publicitare, din cele 235 mijloace publicitare verificate în zona de protecţie, inspectorii Serviciului control urbanism au identificat 135 de situaţii în care acestea erau amplasate fără respectarea legii. În urma măsurilor dispuse, 59 de mijloace publicitare au fost îndepărtate de către proprietarii sau utilizatorii imobilelor, urmând ca, în condiţii de neconformare, să fie încheiate procese verbale de constatare a contravenţiei. De asemenea, poliţiştii locali de la Inspecţie comercială au aplicat 31 de somaţii pentru ampasarea de panouri mobile de mici dimensiuni pe domeniul public cu scopul de publicitate comercială, au ridicat 3 chioşcuri amplasate ilegal şi au încheiat 8 sancţiuni contravenţionale pentru activitate comercială în locuri neautorizate, în valoare totală de 8.000 de lei.

Au fost dentificate şi sancţionate şi 23 de persoane care apelau la mila publică sau erau fără adăpost. Acestea au fost transportate la centrul social sau în localităţile de domiciliu. Nerespectarea regimului de plimbare a câinilor cu stăpân a dus la aplicarea a 10 procese verbale de constatare a contravenţiei, valoarea totală a acestora fiind de 500 de lei.

Inspectorii Serviciului control trafic rutier, în colaborare cu cei de la Serviciul ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea opririi, staţionării şi parcării neregulamentare a autovehiculelor, pe trotuare, în alveolele mijloacelor de transport în comun, piste de biciclete, şi alte locuri neautorizate. Aceştia au aplicat 733 de sancţiuni contravenţionale şi au ridicat 59 de autovehicule. Valoarea totală a sancţiunilor date pentru astfel de abateri este de 68.020 lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu