Peste 20 de artiști își vor expune lucrările la Târgul de ceramică contemporană CAOLIN 2015

Prima ediţie a Târgului de ceramică contemporană CAOLIN, a avut loc în perioada 30 mai – 1 iunie 2014, în incinta Mănăstirii Franciscane (fostul Liceu de Muzică) din Piaţa Muzeului, Cluj-Napoca. Cincisprezece artişti şi designeri din România au expus si au oferit publicului obiecte ceramice contemporane, atât utilitare cât şi artistice.

Târgul de ceramică contemporană CAOLIN (19-21 iunie 2015, Cluj), aflat la a doua ediție, va prezenta lucrările originale și captivante a peste 20 de artiști români și va organiza o serie de ateliere gratuite pentru copii și adulți. Organizatorii vor asigura pasionaților de artă și design o selecție variată de lucrări, de la creații artistice la obiecte utilitare de cea mai înaltă calitate, în atmosfera primitoare a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (Palatul Reduta, Memorandumului 21).

P5306603-copy

Înscrierile pentru cea de-a 2-a ediție a târgului național de ceramică contemporană CAOLIN (19-21 iunie 2015, Cluj) sunt deschise. Artiștii și designerii de produs sunt invitați să completeze  formularul online până la data de 28 mai 2015.

“Caolin este târgul anual care aduce în prim plan măiestria și avangarda artei ceramice de pe teritoriul românesc. Evenimentul are un caracter profund interactiv și își propune să popularizeze tehnicile ceramice printr-o serie de întâlniri și cursuri practice deschise publicului.” Letiția Câmpan, doctor în culturi ale comunicării

Asociația Caolin este o organizație non-profit fondată în 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii și de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu acest mediu.

P6017146-copy

„Suntem de părere că practicile artistice abandonate în favoarea metodelor industriale sunt un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzație și atingere, creatorul unui obiect împarte o legătură fizică și emoțională cu utilizatorul. Astfel, obiectul ceramic poartă cunoștințele creatorului său și îi duce mai departe prezența, pasiunea și devotamentul”, transmit fodatorii organizației.

Distribuie:

Postaţi un comentariu