Învățătoarea care și-a numit elevul „jumătate de creier”și-a primit „sentința”: rămâne în învățământ

Foto: galerryhip.com

UPDATE: Inspectoratul Școlar Județean Cluj critică decizia Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică:

Conducerea ISJ Cluj regretă și dezaprobă ferm decizia Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică , , Sigismund Toduță de a sancționa cadrul didactic sus-numit cu reducerea salariului pe o perioadă de șase luni și nu cu excluderea acestuia din învățământ, având în vedere gravitatea faptelor aduse în discuție. Legislația în vigoare nu permite sub nicio formă implicarea Inspectoratului Școlar Județean Cluj în desfășurarea unei cercetări disciplinare la nivel intern și nici în ceea ce privește hotărârile de sancționare a unui cadru didactic pe care le poate lua exclusiv Consiliul de administrație, ca for decizional al unității de învățământ angajatoare. În același timp, demisia directorilor unității apare, în acest context, ca un act de onoare într-o situație care s-a dovedit a fi fost gestionată deficitar la nivelul unității. Inspectoratul Școlar Județean Cluj își manifestă încă o dată public încrederea că astfel de evenimente care implică un cadru didactic sunt cazuri izolate la nivelul județului nostru și nu sunt în niciun caz reprezentative pentru calitatea corpului profesoral din județul Cluj.

Învățătoarea Monica Chiorean de Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, cunoscută pe plan național din cauza unor înregistrări audio apărute în presă,  a fost sancționată cu tăierea unui procent de 15% din salariul de bază pe o perioadă de 6 luni. Astfel, învățătoarea care a indigat o țară întreagă în luna aprilie cu strigătele ei adresate unui copil de șapte ani va rămâne în învățământ și de acum înainte.

Învățătoarea rămâne, directorii pleacă 

„În urma prezentării raportului întocmit de comisia de cercetare disciplinară, directorul instituției a propus sancționarea cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă al salariatei. Consiliul de Administrație a hotărât prin vot secret respingerea propunerii, preferând sancționarea învățătoarei cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de 6 luni, conform dispozițiilor art. 280, al. 2 din Legea nr. 1/2011. În aceste condiții directorii și-au înaintat demisia către ISJCJ”, transmit reprezentanții Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” prin intermediul unui comunicat de presă.

Învățătoarea Monica Chiorean a fost înregistrată în timpul orelor de un reportofon ascuns de tatăl unei fetițe în ghiozdanul acesteia, după ce copila s-a plâns în nenumărate rânduri de comportamentul cadrului didactic. Mai mult decât atât, fetița în cauză a fost mutată la o altă școală și, potrivit părinților acum este mult mai liniștită.

În prima înregistrare, se aude cum învăţătoarea îl face nebun, tâmpit şi „jumătate de creier” pe un elev: „Mă, tu eşti nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero, mă, băiatule? Mă, tu eşti normal la cap? Tu eşti întreg la cap, unde dracu ai văzut tu cu zero? (…) Tu nu îţi poţi reveni la nivelul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare, du-te în grădiniţă. Pleacă în pregătitoare. Incapabil să se concentreze. Mă, băiatule, tu eşti întreg? Unde îţi stă capul, vino dracului la catedră, să te păzesc ca pe un copil mic. Soarele cui l-a făcut de copil. Jumătate de creier. Vino aici cu scaunul să stai la masă, să fii supravegheat ca bebeluşii. Bebeluş”, a spus învăţătoarea.

Citiți și: Învățătoarea clujeană care și-a numit elevul „jumătate de creier”, anchetată. CJE cere demiterea acesteia

Distribuie:

Postaţi un comentariu