Grupul american Rockefeller investește 200 de milioane de euro la Turda

Asemeni Parcului Tetarom 1 (foto), terenul de 22 de hectare din Turda ar putea deveni în scurt timp o importantă zonă industrială a județului Cluj (Foto: Dan Bodea)

Cunoscutul grup american Rockefeller pătrunde tot mai mult pe piața imobiliară din România, iar anul 2014 se anunță unul plin. Trei proiecte paralele, care prevăd construirea a peste 600 de apartamente, se vor dezvolta în România, orașul Turda fiind și el vizat de grupul financiar de peste ocean.

Încurajați de succesul din sectorul rezidențial, cei doi parteneri și-au îndreptat atenția și spre o investiție în industrie.

Rockefeller Group International a intrat ca investitor pe piaţa imobiliară românească după ce a achiziţionat, în octombrie 2010, pachetul majoritar de acţiuni al fondului de investiţii Europa Capital.

Conform capital.ro, Europa Capital mai deţine un teren de 22 de hectare în Turda, dedicat dezvoltării unui parc industrial. Parcela, achiziţionată la începutul crizei, a fost obţinută prin comasarea mai multor loturi de teren, proces asigurat pentru americani de o firmă din Timişoara. Pentru dezvoltarea proiectului, fondul de investiţii s-a asociat cu firma spaniolă Graells & Llonch, care a realizat la Prejmer un parc industrial, cea mai mare investiţie imobiliară din judeţul Braşov.

Investiția în parcul industrial din Truda se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro. Cu acești bani se vor cosntrui 70 de hale cu o suprafață însumată de 545, 781 de metri pătrați. Investitorii nu exclud totuși vânzarea de teren către campaniile interesate de construcția unor facilități proprii.

Proiectul parcului industrial nu este totuși o noutate, Rockefeller și Europa Capital lansându-l la începutul anului 2012, fără însă a reuși vreun chiriaș să investească.

Potrivit capital.ro, procesul de închiriere a fost susţinut de compania americană Cushman & Wakefield, parte a grupului Rockefeller, care s-a retras de pe piaţa românească în toamna anului trecut, după trei ani consecutivi de pierderi. Brokerul îşi continuă activitatea locală sub contract de franciză prin intermediul companiei Activ Property Services, deţinută de Răzvan Gheorghe, unul dintre cei mai vechi consultanţi imobiliari din România.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu