Gala tradiţiei şi portului românesc la Berăria Culturală

Iubitorii de tradiții românești sunt așteptați, miercuri seara, de la ora 19, la Berăria Culturală, unde va avea loc “Gala Tradițiilor și Portului Popular Românesc – S.O.S. Tradiția Românească”.
Gazda evenimentului, jurnalistul Ion Novăcescu, a invitat publicul să vină la acest eveniment îmbrăcat în haine tradiţionale româneşti. Organizatorul spune că va fi o Gală a
Frumuseții și Autenticității milenare românești, un spectacol al Tradiției, pe care nu avem voie să o pierdem, dar şi a păstrătorilor de obiceiuri şi creaţii străvechi româneşti.

Pe durata Galei, studenții de la Asociația Zestrea și ceilalți prestigioși invitați, vor pune în valoarea tradițiile românești prin costumele autentice şi dansurile populare naţionale. De asemenea, pe parcursul evenimentului, câteva femei pricepute le vor prezenta doritorilor din public unul dintre cele mai străvechi meşteşuguri româneşti.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul Popular „Poarta de su’ Feleac”, fondat de familia domnului Gheorghe Căpușan. Intrarea este liberă! Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, susținut de Ursus, care a intrat în cel de-al treilea an de activitate. Acest eveniment este cel de-al XXIX-lea organizat în acest proiect.

Distribuie:

Postaţi un comentariu