De la inovația în software la inovația în bucătarie

Angajații unei companii clujene de IT au renunțat la laptopuri și discutii de produse software și s-au tranformat în bucătari șefi. Întreaga organizație a fost prinsă de efervescența evenimentului “Cooking for Charity”.
Mecanismul acțiunii este simplu: unii angajați gătesc, iar ceilalți cumpară și se bucură din plin de delicatesele pregătite de colegii lor. Sumele adunate în acest eveniment (care durează câteva ore) sunt dublate de companie, iar banii sunt donați pentru acțiuni caritabile.

“Cooking for Charity se află deja la a treia ediție. Ne bucură și ne încantă ceea ce facem și mai ales cauza pentru care o facem. De la ediție la ediție încercăm să venim cu ceva nou, care să măreasca interesul colegilor noștri – de Halloween de exemplu, tema a fost S (caring) Cooking, iar acum am optat pentru Taste the holidays, pregătind preparate din mai toate zonele lumii – de la sarmelele românesti, Varză a la Cluj, la panacotta, baclava, paella, guacamole sau linte asiatică. De asemenea, acum am scos la licitație un tort care a fost adjudecat de unul dintre colegi”, au declarat organizatorii.
“Este plăcut să descoperi talente nestiute ale colegului sau colegei de langa tine. Dacă până în urmă cu câteva minute aveam de-a face cu specialiști care dezvoltau produse software, acum îi vezi într-o lumină nouă, de oameni minunați care își folosesc resursele și talentul gătind pentru o cauza nobilă. Iar intreaga organizatie le este alaturi, donând cu generozitate”, declară reprezentații firmei Yonder din Cluj.

12976802_1226746650669664_4441609046548808371_o

Cooking for Charity este organizat de Yonder de două ori pe an – primăvara și toamna. Sumele adunate până acum în urma acestor acțiuni au fost folosite pentru diverse cauze umanitare: ajutorarea a 40 de copii si familii cu nevoie materiale din localitatea Baciu, inclusiv cadouri de Craciun și pachete pentru sărbatorile de iarnă, cadouri pentru copiii de la Spitalul de Oncologie, pachete pentru locatarii Căminului de batrani din Cluj. Sumele adunate în urma acestei editii vor fi donate spre comunitate, unei cauze care va fi decisă de angajații companiei.

Yonder este o companie furnizoare de servicii software care lucrează în parteneriat cu alți dezvoltatori, oferind consultanță în inovație și gestionând proiecte complexe. Yonder este partenerul companiilor de produse software și le ajută să se concentreze asupra pieței pe care acestea le servesc, prin inovație, agilitate și predictibilitate. Yonder deservește companii de produse software din Europa de Vest de la sediile sale din România (Cluj-Napoca și Iași) și din Olanda. Yonder face parte din Total Specific Solutions Group (TSS).
Yonder are în prezent 260 de angajați în România, dintre care 200 în centrul de dezvoltare de la Cluj, iar 60 la Iași.

Companiile grupului TSS sunt companii de tehnologie specializate, care se concentrează asupra unei expertize specifice sau asupra unui sector de piață de nișă, „software pentru piețele verticale”. TSS dezvoltă software pentru organizații din sectorul sănătății, pentru instituții guvernamentale și financiare.
TSS este un grup operațional care face parte din Constellation Software – un furnizor global de soluții software pentru afaceri, care deservește o gamă variată de piețe verticale distincte.

Citiți și: Spații verzi și un perete „viu” în noul sediul al companiei clujene de software Yonder

Două aplicații software realizate la Cluj şi Iaşi au câștigat premii la Computable Awards Olanda

O aplicație software realizată la Cluj, în finala competiției Computable Awards, cel mai prestigios concurs de specialitate din Olanda

Postaţi un comentariu