Un medic de la Institutul Oncologic este cercetat de DNA

Directorul General al Institutului Oncologic „Dr. I. Chiricuță” din Cluj-Napoca, Conf. Dr. Patriciu Achimaş – Cadariu. (foto dreapta)

Procurori DNA au efectuat în cursul acestei dimineți o serie de percheziții în șapte județe și municipiul București într-un amplu dosar de corupție. Mai mulți medici și farmaciști, printre care s-ar numără și o persoană din cadrul Institutului de Oncologie „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, ar fi primit mită sub forma unor participări la evenimente medicale prestigioase, pentru ca apoi, să le prescrie pacienților bolnavi de cancer medicamente și echipamente medicale furnizate de anumiți producători.

Citiți și: Institutul Oncologic din Cluj, vizat de o anchetă DNA

„În cursul dimineții am fost sesizați de unii dintre colegii dumneavoastră din presă vizavi de unele anchete care s-ar desfășura în cadrul institutului noastru. La ora aceea nu aveam absolut nicio informație, decât ceea ce aflasem din presă. După ora 11:30 a avut loc o percheziție din partea DNA care a vizat un cabinet medical și o singură persoană care își desfășoară activitatea în institutul nostru. Această percheziție s-a și încheiat, am luat la cunoștință de aceasta și aș vrea doar să precizez că Institutul Oncologic nu este în niciun fel implicat în această urmărire penală”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Directorul General al Institutului Oncologic „Dr. I. Chiricuță” din Cluj-Napoca, Conf. Dr. Patriciu Achimaş – Cadariu.

P7280052

Acesta nu a dorit să precizeze numele persoanei vizate sau dacă anchetatorii au ridicat o serie de documente din cadrul cabinetului percheziționat, precizând că ancheta este în desfășurare, el nefiind în măsură să ofere aceste informații.

De asemenea, potrivit directorului institutului, în momentul de față nu se știe dacă va exista sau nu și o anchetă internă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu