Institutul Oncologic din Cluj, vizat de o anchetă DNA

Institutul de Oncologie „Ion Chiricuță”
eepurl.com

Actualizare ora 12.00: Activitatea se desfășoară normal la Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca. Trei medici cu care a discutat reporterul „Transilvania reporter” au declarat că nu au cunoștință de nicio percheziție la spital. Conducerea institutului nu a putut fi deocamdată contactată.


Procurori DNA efectuează, marți, percheziții în șapte județe și București, legate de un caz în care medici oncologi și farmaciști ar fi primit mită sub forma unor participări la congrese și simpozioane internaționale, pentru a favoriza anumiți producători de medicamente și echipamente medicale. 

Potrivit Digi24, vizat este și Institutul de Oncologie „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„În cursul zilei de 28 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 61 de locații situate în municipiul Bucureşti şi județele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de Digi24, firmele de medicamente le ofereau unor medici din cadrul spitalelor județene din Mureș, Sălaj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane și congrese internaționale, acoperind și cheltuieli personale ale medicilor care participau la aceste evenimente, condiția era să prescrie medicamentele scumpe pentru cancer pe care aceste firme le distribuiau.

Surse citate de Agerpres au declarat că ar fi implicați 16 medici, inclusiv șefi de clinici și secții de oncologie, medici specialiști oncologi, coordonatori și responsabili ai Programului Național de Sănătate — subprogramul oncologie.

Postaţi un comentariu