Compania clujeană Life is Hard va lansa primul accelerator corporate din România: „Vom accelera cultura antreprenorială”

Fondatorul companiei Life is Hard, Erik Barna

Compania clujeană de software, Life is Hard (Work Soft), va lansa în luna noiembrie a acestui an, cu sprijinul This is not a Storm, primul accelerator corporate din România. Aflăm de la Barna Erik, CEO Life Is Hard ce va presupune acest accelerator și cine va putea beneficia de facilitățile oferite de compania clujeană.

Reporter: Compania Life is Hard va lansa un primul accelerator corporate din România cu sprijinul This is not a Storm. Ce urmărește firma clujeană prin acest proiect?

Barna Erik: IT-ul românesc este într-o perioadă în care se zbate să facă trecerea de la servicii de outsourcing la produs. Asta a deschis o mare problemă: să poți construi produsul nu garantează că acesta va avea tracțiune pe piață. Corporațiile se știe că au o inerție destul de mare în ceea ce privește inovarea. Ei bine, prin acest accelerator noi mergem cu un pas înainte și vom accelera cultura antreprenorială. Vom experimenta noi moduri de organizare și colaborare, noi tehnologii și metodologii de dezvoltare a startup-urilor. Practic, toți cei ce vor participa vor avea instrumentele necesare să poată valida idei de business și construi o afacere în jurul unui produs. Dorim ca cei care vor fi implicați în program să aibă moduri în care să-și exprime potențialul creativ, inovând mai rapid și mai ușor.

Reporter: Cum vor fi aleși anteprenorii care vor face parte din acesta?

Barna Erik: În primele luni vor avea acces angajații și partenerii noștri, urmând ca programul să fie deschis către public, acceptând antreprenori ce îndeplinesc câteva criterii minimale. Aceste criterii vor fi publicate pe website-ul dedicat: thisisnotastorm.com.

Reporter: De ce facilitati vor avea parte aceștia?

Barna Erik: Life is Hard are în spate experiența dezvoltării a trei produse deja consacrate, mature cu un număr semnificativ de clienți și utilizatori. Dorim să împărtășim din experiența noastră și altor companii. Îi vom sprijini cu training, mentorat și consultanță de business în prima fază, de validare a ideii de business, antreprenorii ce au o idee validată vor primi sprijin în dezvoltarea produsului, prin acces la resurse tehnice, consultanță și rețeaua noastră de clienți și parteneri. Pentru produsele cu o minimă bază de clienți vom facilita accesul la capital investițional, din surse proprii și prin partenerii noștri.

Reporter: Când va fi lansat exact acceleratorul?

Barna Erik: Suntem în etapa de planning al detaliilor, la mijlocul lunii noiembrie ne propunem să facem lansarea.

Reporter: Aveți un buget de la care plecați sau altfel spus, cât sunteți dispuși maxim să investiți în proiectele selectate în cadrul acceleratorului?

Barna Erik: Vrem să dam șanse maxime de reușită proiectelor, așa că investiția va fi pe măsura nevoii proiectului. Acolo unde va fi necesar vom sindicaliza mai mulți investitori din România și UK.

Firma de consultanță „This is not a Storm” este o inițiativă lansată de anteprenorii Roxana Bălan și Tudor Bîrlea la Londra.

Compania clujeană Life is Hard are o experiență de peste 10 ani în piața românească de software, cu multe produse și servicii dezvoltate pentru diverse domenii de activitate economică. Reprezentanții companiei au anunțat recent decizia de a lista compania la bursă.

„Considerăm că am ajuns la vârsta adolescenței în afaceri și este timpul pentru maturizarea companiei noastre. Astfel am decis o schimbare strategică fundamentală a companiei prin listarea acesteia pe piața secundară, AERO, a BVB. Ne dorim această schimbare pentru a crește gradul de încredere al clienților și partenerilor noștri în companie și în capacitatea noastră de a îmbunătăți mereu serviciile prezente și de-a crea soluții ingenioase și în viitor. Ne dorim această schimbare vrând la rândul nostru să arătăm că avem încredere în viitorul producției de software autohton, și totodată avem încredere în piața financiară autohtonă. Ne dorim această schimbare pentru a atrage investiții din partea celor interesați de piața bursieră, într-un domeniu pe care-l înțelegem, îl stăpânim și îl putem exploata cu beneficii substanțiale pentru toți”, a transmis directorul general al companiei, Erik Barna.

Life is Hard activează pe piață din 2004, primul său domeniu de activitate fiind outsourcingul. Pentru 2014, compania estimează o cifră de afaceri de peste 1.2 milioane euro, după ce vânzările din 2013 au atins un nivel de 320.000 de euro. În prezent, compania are sedii la Cluj și la Bucuresti și face parte din grupul de companii Active Power Solutions (APS), condus de omul de afaceri clujean Cătălin Chiș.

Compania clujeană Life is Hard este singura companie care a reprezentat România în finala ediției 2015 a competiției European IT&Software Excellence Awards, desfășurată la Londra. După ce în 2014 a intrat în finală pe lista celor mai buni furnizori de soluții IT cu impact în business, anul acesta compania a fost nominalizată pentru performanțele sale în cadrul a două noi secțiuni: Connected/Mobility Application Solution of the Year – cu soluția 24Routier – respectiv ERP/CRM/ Relationship Solution of the Year, cu soluția 24Broker.

Postaţi un comentariu