Compania clujeană Life is Hard, primul dezvoltator software din România listat la bursă

Reprezentantii BVB si ai Life Is Hard, la listarea companiei pe AeRO. De la stanga la dreapta: Lucian Anghel (BVB), Virgil Zahan (Goldring), Catalin Chis (Life is Hard), Barna Erik (Life is Hard), Marcin Wojcicki (BVB).

Reprezentanții companiei Life is Hard au deschis oficial ședinta de tranzacționare de astăzi, 8 decembrie, la Bursa de Valori București (BVB), cu ocazia intrării primului dezvoltator de software pe piața AeRO.

Life is Hard este producătorul celei mai importante platforme de software pentru brokeraj în asigurări și vine pe piața AeRO cu o capitalizare anticipată de aproape 6, 9 milioane lei (1, 5 milioane euro). Prin aplicația 24Broker.ro au fost subscrise anul trecut polițe în valoare de peste 160 milioane euro, ceea ce reprezintă o cotă de piața de 30% din totalul intermedierilor realizate de brokerii de asigurare.

Citiți și: „Life is Hard” îți face viața mai ușoară

„După o experiență de peste 10 ani în industria romanească de software, după dezvoltarea și lansarea cu succes a unor produse și servicii IT inovative, am decis că este vremea să facem mai mult. Am decis să listăm compania Life is Hard pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Este un pas extrem de important pentru strategia viitoare a companiei noastre”, a declarat Barna Erik, directorul general al Life is Hard.

Life is Hard are un capital social de 700.000 lei, divizat în 700.000 de acțiuni cu o valoarea nominală de 1 leu. Cătălin Chiș deține 71, 25% din acțiunile companiei, iar Barna Erik are 23, 75% din titluri. Diferența de 5% este deținută de angajați și colaboratori.

Cătălin Chiș și Barna Erik s-au angajat să pună împreună la vânzare 10% din acțiunile Life is Hard în primele 30 de zile de la listarea companiei. Free-float-ul ar putea fi suplimentat de către acționarii care dețin pachetul de 5%.

Life is Hard a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 1, 3 milioane lei și un profit de 408.000 de lei. În aceeași perioadă a anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 1, 4 milioane lei și un profit de 43.000 de lei.

Citiți și: Compania clujeană Life is Hard, dublu finalistă la European IT&Software Excellence Awards 2015

Life is Hard estimează să încheie anul curent cu o cifră de afaceri de 4 milioane lei, ușor peste cea consemnată în 2014, iar profitul este anticipat să ajunga la 960.000 de lei. Cifra de afaceri și profitul ar urma să creasca treptat în următorii ani, astfel că în 2019 cifra de afaceri să ajungă la 9, 2 milioane lei, iar profitul să fie de 2, 2 milioane lei, potrivit informațiilor prezentate în Memorandumul pentru listare.

Compania clujeană este lider de piață în ceea ce privește aplicațiile pentru pentru brokerii de asigurare din România, de mai bine de 8 ani.

Prima companie IT din România listată la bursa din București, pe 15 aprilie 2015, este Bittnet Systems.

Citiți și: Compania clujeană Life is Hard trece la o nouă etapă: se listează la bursă

Citiți și: Un nou premiu pentru clujenii de la LIFE IS HARD la European IT&Software Excellence Awards 2015

Citiți și: Compania clujeană Life is Hard va lansa primul accelerator corporate din România: „Vom accelera cultura antreprenorială”

Postaţi un comentariu