Compania aeriană Qatar Airways recrutează însoțitori de bord la Cluj

Sursa: mediafax (foto: Mihai Dascalescu)

 

Aproximativ 200 de persoane au participat în această dimineață la preselecția de însoțitor de bord organizată de compania aeriană Qatar Airways. Prima etapă din procesul de selecție, a constat în prezentarea C.V.-ului și un scurt interviu. În această după-amiază candidații așteaptă răspunsul pentru a ști cine se pregătește pentru următoarea etapă de selecție. Aceasta va avea loc mâine și constă în testarea abilităților de limba engleză. Unicitatea este calitatea necesară pentru a fi steward la compania aeriană Quatar Airways. Totodată, aplicanţii trebuie să aibă minim 21 de ani, să măsoare cel puţin 2, 12 m în înălţime cu mâna ridicată, să deţină o diplomă de Bacalaureat şi să vorbească fluent limba engleză. În plus, cunoaşterea unei alte limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj.

Printre cocuri, tocuri, cravate și o atitudine office, am încercat să aflăm ce îi motivează pe  tineri să aleagă acest job:

Loredana, absolventă de Studii Europene și Limbi Străine, este o altă clujeancă interesată de acest job. Ea a aflat de 2 săptămâni despre organizarea interviurilor pentru însoțitori de bord la Qatar Airways. Pregătirea ei pentru interviu a constat în faptul că s-a documentat despre companie.

Florin are 27 de ani. În această dimineață poartă costum și se află pe holul hotelului unde are loc interviul pentru că:

, , Ăsta e visul meu. Deși am un job stabil la ora actuală, simt că trebuie să fac asta. Visez de 2-3 ani deja, dar cred că până acum, planetele nu au fost aliniate destul de bine ca să pot ajunge la un interviu.”

Olga are 23 de ani și este absolventă de Studii Economice, fiind pentru prima dată la un astfel de interviu. Este aici printr-o ironie a sorții, pe care dorește să o transforme într-o întâmplare fericită și un job pe următorii ani:

, , A fost o treabă, am intrat aseară din greșeală pe un site și am văzut afișul de recrutare și m-am gândit ce dată e astăzi, și am zis: a, e mâine! No, bine hai să mă duc să vedem ce se întâmplă și așa am venit.”

Cosmin a venit pentru preselecție de la Arad. După ce a dormit o singură oră, este încrezător că de data aceasta va avea noroc:

  , , Nu e prima dată când aplic, cred că am aplicat deja de 7 ori și am fost refuzat. Încă nu am descoperit de ce, poate aflu de data asta. Mi-ar plăcea acest job, mai ales pentru faptul că aș putea călători foarte mult prin toată lumea. Pe lângă asta, mai e și faptul că toți cei care lucrează sunt învățați cum să facă față unei situații extreme în aer, să pregătești pasagerii de impact și dacă, Doamne ferește, s-ar întâmpla chestia asta și aș și reuși să salvez situația, ar fi cu atât mai mult o satisfacție.”

 

Majoritatea candidaților de astăzi sunt clujeni, dar au fost prezenți și oameni veniți din alte orașe pentru  jobul oferit de compania aeriană, ce le-ar putea da posibilitatea să zboare peste oceane.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu