Clujenii nu au ieșit în stradă împotriva Guvernului Ponta. Singurii care s-au mobilizat au fost bucureștenii

Piața Unirii, în timpul „protestului”

Clujenii au ales să profite și de ultima zi a mini-vacanței de 1 mai, astfel încât, deși pe Facebook a fost anunțat încă din 29 aprilie un protest împotriva Guvernului Ponta,  „Jos Guvernul Criminal! Trezește-te! sau Pleacă și tu, Iohannis!”,  care ar fi urmat să se desfășoare duminică, 3 mai, de la ora 17:00, în Piața Unirii, aceștia au ignorat total manifestarea. Proteste de acest gen au fost anunțatate în toate orașele importante din țară, dar și din diaspora la aceeași oră.

Totul a pornit de la trei „timișoreni”(detalii aici) care au creat un protest pe o rețea de socializare intitulat „Jos Guvernul Criminal! Trezește-te! sau Pleacă și tu, Iohannis! Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” după care au realizat câte un eveniment distinct pentru fiecare oraș. Aceste evenimente nu au avut un ecou răsunător nici în online, chiar și în Timișoara anunțându-și prezența până ieri aproximativ 90 de persoane. Deși la Cluj s-au arătat interesate de acest protest circa 50 de persoane în online, în offline lucrurile au stat diferit: nu a existat niciun protest. Mai mult decât atât, la câteva ore după ce protestele ar fi avut loc, atât evenimentul dedicat manifestării de la Cluj, cât și evenimentul dedicat timișorenilor au fost șterse de administratorul lor, Niculae T. Moisidis.

Citiți și: Manifestări împotriva premierului Ponta, în mini-vacanța de 1 mai. Clujul este pe lista orașelor protestatare

Singurii care s-au mobilizat au fost bucureștenii. Gazda online a evenimentului dedicat capitalei a fost George Mioc (Este un antreprenor român care a emigrat în anul 1975 şi s-a stabilit în SUA. Este proprietarul unei fabrici care produce profile de aluminiu). Deși inițial și-au anunțat prezența la proteste peste 2.000 de persoane, astăzi, de abia s-au adunat 100 de persoane în Piața Universității. Evenimentul online de la București este încă „în picioare”. Detalii aici. 

Foto: Mihai Nomoloșanu

Foto: Mihai Nomoloșanu

Foto: Mihai Nomoloșanu

Foto: Mihai Nomoloșanu

Foto: Mihai Nomoloșanu

Foto: Mihai Nomoloșanu

Foto: Mihai Nomoloșanu

Foto: Mihai Nomoloșanu

„La protest au fost prezenți vreo sută de oameni. Jenant. Nici momentul ales nu a fost cel mai bun. La două zile după 1 Mai muncitoresc, când oamenii pleacă la mare/munte și cu vreme ploioasă nu poți face multe (așa cum s-a văzut), asta și pentru că românul este o ființă comodă, leneșa și indolentă. Unde mai pui ca astfel de proteste eșuate dau muniției actualei puteri întrucât prezenta slaba poată fi speculată politic în discursuri de genul „Majoritatea oamenilor sunt multumiți de actuala guvernare” sau întrebări retorice de genul „Unde sunt cei care ne contesta? Nu-i văd nicăieri!”. Inițiativele de acest gen sunt bune, dar trebuiesc făcute cu cap, altfel e vai de picioare, iar credibilitatea organizatorilor va fi pusă la îndoială cu fiecare eșec”, scrie bucureșteanul Ovidiu Preda pe pagina evenimentului din capitală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu