Manifestări împotriva premierului Ponta, în mini-vacanța de 1 mai. Clujul este pe lista orașelor protestatare

Foto: Dan Bodea

Românii din întreaga țară, dar și din diaspora vor protesta duminică, 3 mai 2015, începând cu ora 17:00, împotriva Guvernului Ponta, sau, cel puțin, asta anunță numeroasele evenimente de pe Facebook cu același nume: „Jos Guvernul Criminal! Trezește-te! sau Pleacă și tu, Iohannis!”, updatate pentru mai multe orașe din țară precum: Cluj-Napoca, Timișoara,  Oradea, Deva, Sfântu Gheorghe, Ploieşti, Piteşti, Buzău, Craiova, Constanţa, Galaţi, București sau din afara țării: Chișinău, Geneva.

La Cluj-Napoca, manifestarea se va desfășura în Piața Unirii. Până la momentul redactării acestei știri s-au arătat interesate doar 48 de persoane de acest protest, deși evenimentul a fost creat pe data de 29 aprilie.

Cei care au pornit această „nebunie” pe Facebook sunt trei timișoreni: Niculae T. Moisidis (locuiește în California, iar conform profilului său este un „băsist” convins),  Paul Pârvu (este din Constanța, colaborează la un ziar local) și Leontina Prodan (este din Timișoara, a urmat facultatea de arte).

Aceștia și-au intitulat evenimentul „Jos Guvernul Criminal! Trezește-te! sau Pleacă și tu, Iohannis! Azi în Timișoara, mâine în toată țara!”, după care au adaptat creat evenimente și pentru alte orașe. Nici timișorenii nu sunt mai dornici să participe la acestă manifestare, până acum arătându-se interesați doar 87.

Până în momentul de față, bucureștenii s-au arătat cei mai interesați de acest protest, manifestându-și interesul de a participa 2.076 la manifestarea care se va desfășura în Piața Universității de la ora 17:00. Gazda evenimentului online creat pentru cei din capitală este George Mioc (Este un antreprenor român care a emigrat în anul 1975 şi s-a stabilit în SUA. Este proprietarul unei fabrici care produce profile de aluminiu).

Organizatorii le cer românilor să-şi imagineze cum ar fi arătat o Românie condusă discreţionar de Victor Ponta şi PSD.

Protestele vin în contextul în care Ponta a sărbătorit la finalul lunii aprilie trei ani de când este în fruntea Guvernului.

[stextbox id=”custom”]

Invitația la protest

“Invităm Timişorenii care doresc să îşi ia ţara înapoi. Tinerii care l-au înfrânt pe Ponta nu au protestat doar contra unui individ, indiferent cât de detestabil este acesta. Au protestat împotriva abuzurilor nesimţite, împotriva călcării în picioare a drepturilor civice, împotriva canaliilor care domină de atâţia ani clasa politică a acestei ţări. În România de azi, liberalismul civic nu mai poate fi amuţit.

Bomba la adresa democraţiei a fost dezamorsată prin vot de românii din diaspora şi de generaţia Facebook, deveniţi eroi peste noapte şi fără să-şi dorească probabil asta. Acolo unde televiziunile de partid dezinformau, iar celelalte se făceau că nu văd, netul, contul de Facebook, pozele, filmele şi smartphone-urile au fost armele românilor care au simţit pericolul la adresa unei libertăţi democratice.

Victor Ponta nu mai are nici puţina credibilitate pe care o mai păstra în plan extern. Cum se va simţi de acum încolo când, pe lângă stigmatul plagiatului, va trebui să poarte în faţa liderilor europeni şi bolovanul unui totalitaritarism de neînţeles în lumea civilizată? Ce le va spune omologilor săi, când îl vor întreba de ce au fost nevoiţi să plătească jandarmi, să aibă circulaţia blocată pe străzi, să audă scandări în capitalele lor?

Victor Ponta a avut un puseu antidemocratic extrem de periculos, demn de Viktor Orban. Imaginaţi-vă cum ar fi arătat o Românie condusă discreţionar de Victor Ponta şi PSD. Televiziuni controlate de partid, informaţie cenzurată, legi făcute la telefon pentru baroni, graţieri pe bandă rulantă a marilor condamnaţi care strigă împotrivă DNA. Am fi avut România lui Sebastian Ghiţă, a lui Liviu Dragnea şi a baronilor locali. Control total. Ne-ar fi spus la televizor că e bine. Că e totul roz. Dacă ar fi câştigat, ne-ar fi spus că cei din diaspora au fost nişte golani. Că problemele sunt închipuite.

Micul Ceauşilă îşi linge astăzi rănile, e pus la colţ. Are cuţitele baronilor în spate, presiunea diasporei şi a tineretului cu Facebook în faţa şi un viitor preşedinte care îi pune agenda sub nas: gata cu legea graţierii şi amnistiei, ţinută la sertar în Parlament, gândiţi legea votului electronic şi prin corespondenţă. Într-un moment de luciditate, Victor Ponta trebuie să realizeze că nu există altă soluţie în afara demisiei.

Liderul PSD se ascunde în spatele voturilor primite – 45, 49% şi spune că de asta nu pleacă. Multe dintre cele 45 de procente le-a luat aruncând uriaşe resurse guvernamentale pentru cumpărarea unor largi categorii de electorat, plus cu ceva ajutor de la baronii care au pus osul şi propria libertate la treabă. PSD reprezintă, în realitate, acest procent, nu dl. Ponta personal. PSD are dreptul, legitimitatea şi acum obligaţia să-şi pună un alt premier, care să şteargă cumva imaginea dezastruoasă lăsată de dl. Ponta.

Victor Ponta a plagiat. A copiat şi a crezut că scapă. A desfiinţat comisiile care i-au dat verdict de plagiat. I-a supus la un bombardament de controale pe cei care au îndrăznit să-i spună că diploma lui e furată. A minţit că Înaltă Curte i-a dat verdict de neplagiat.

Victor Ponta a minţit în fiecare zi, privind oamenii în ochi şi zâmbind nonşalant. N-am spus „fă”, am spus „mă”, deşi oricine are urechi poate asculta înregistrarea.

Victor Ponta reprezintă pentru mulţi chintesenţa răului din ultimii 25 de ani. În el s-au adunat tupeul băieţilor care-şi urcă maşinile pe trotuar şi te înjură că nu te dai într-o parte. E simbolul colegilor de şcoală care copiau cu un tupeu fenomenal şi apoi dădeau o bere că au trecut şi de data asta. Este reprezentantul celor care şi-au luat licenţele cumpărând lucrarea cu câteva sute de euro. Este minciuna adusă la rang de adevăr. În fine, Victor Ponta este marele atentator la democraţia şi libertatea ta de cetăţean.

Victor Ponta a făcut istorie în PSD. Ce a pus acest om la cale ca să câştige alegerile ar trebui să determine partidul să-şi schimbe lideri, programe, culori, sigle. În definitiv, este o chestiune de supravieţuire, căci pentru PSD acesta poate fi începutul sfârşitului.”

Sursa acestui text: www.epochtimes-romania.com

[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu