Baletul rusesc revine la Cluj cu unul dintre cele mai bune spectacole pe gheață, Spărgătorul de nuci

Iernile au o nouă tradiție la Cluj mulțumită prezenței constante, în ultimii 5 ani, a Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg. Peste câteva luni, balerinii patinatori se vor afla, din nou, pe scena Operei Române, cu unul dintre cele mai bune spectacole ale lor, „Spărgătorul de nuci”, pe muzica lui Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Clujul este unul dintre cele două orașe din România pe care ansamblul le va vizita în ianuarie 2016, aici având programate, în data de 16 ianuarie 2016 două reprezentații, de la ora 17:00 și 20:00.

Mulțumită poveștii minunate ce permite o coregrafie și scenografie speciale, „Spărgătorul de Nuci” este un spectacol perfect atât pentru copii, cât și pentru adulți. Povestea „Spărgătorului de nuci” a fost transcrisă pentru prima oară de către scriitorul german ETA Hoffman și reluată, câțiva ani mai târziu, de către Alexandre Dumas. Această versiune franceză a stat la baza baletului compus de către Tchaikovsky împreună cu coregraful Lev Ivanov.

La peste 150 de ani distanță, povestea Mariei, fetița care reușește, prin dragostea ei, să aducă la viață jucăria preferată, un spargător de nuci, își regăsește grația în mișcările de balet adaptate pentru patinatorii din Sankt Petersburg. Publicul va fi impresionat, și de această dată, de o tehnică desăvârșită, punctată prin sărituri de dificultate peste medie, așa cum sunt prezente în toate competițiile de patinaj europene. Nimic surprinzător, având în vedere că cea mai mare parte a balerinilor sunt foști sportivi de performanță care au ajuns la nivele importante în diverse competiții.

Costumele și scenografie întregesc frumusețea dansului pe gheață și pun în evidență grația balerinilor patinatori ruși.

Biletele pot fi achiziționate de la birourile Diesel (Piața Unirii nr. 10), din rețeaua Eventim și online, de pe www.eventim.ro. Prețul pornește de la 89 de lei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu