Amenzi mai mari pentru parcarea pe trotuar

Consilierii locali au aprobat astăzi un proiect care prevede sancțiuni mai drastice în cazul parcărilor ilegale. Mai exact șoferii care parchează pe trotuare, pe pistele de biciclete sau cei care blochează accesul la garaje și instituții publice importante, precum spitale, farmacii, școli, grădinițe vor fi amendați cu sume cuprinse între 200 și 400 de lei.

Au existat însă și câteva amendamente din partea opoziției. ”În anumite cartiere ca Mănăștur, Zorilor există zone sau alei unde nu sunt parcări destule și nici parkinguri așa că oamenii sigur că parchează pe trotuar. Aș dori să propun amendarea articolului 1 astfel încât să facă referire doar la zona 1 din oraș unde sunt parcări amenajate și parkinguri. Și să extindem ulterior către cartiere măsura după ce avem soluții. Nu e în regulă doar să amendăm și oamenii nu au locuri de parcare”, a spus consilierul PNL Dan Tarcea.

Și colegul său de coaliție, consilierul local PSD Gabriel Oniga a cerut o dezbatere mai amplă asupra regulamentului privind parcările. În plus consilierii locali USL au propus ca pe bulevardele din centrul orașului firmele private să nu mai beneficieze de locuri de parcare pe bază de abonament anual.

În cele din urmă, după mai multe discuții însă amendamentele nu au fost aprobate, proiectul trecând în forma inițială.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Wolf says:

    cacat… nu sunt parcari si blocam trotuarele .. pai sunt invalid stau in carut .. ce fac ??? stau la semafor si merg pe sosea ??? lasati pacalelile .. bani au fost si sunt pentru parcari.. sau se pot strange bani sunt zone unde trotuarul este de 5metri latime .. se poate tai … sunt gradini exagerat de mari .. se pot taia un pic sa se faca parcari … sunt sosele cu 3-4benzi si nu sunt nevoie .. se pot taia

Postaţi un comentariu