Amendaţi cu 138.000 de lei pentru că nu au respectat regulile pentru soldări

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPC) Nord-Vest Cluj a verificat în această perioadă modul cum comercianţii respectă regulile privind soldările. Potrivit unui comunicat al instituţiei, în urma controlului s-au aplicat amenzi în valoare de 138.000 de lei şi s-au oprit de la comercializare produse în valoare de peste 1 milion de lei.

S-au constatat abateri de la lege la comercianţii verificaţi în peste 80 de cazuri. Cele mai multe nereguli constatate de inspectori au vizat faptul că agenţii economici nu au indicat perioada vânzării promoţionale, lipsa informaţiei potrivit căreia oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil, modalitatea de prezentare a preţurilor produselor inducea în eroare consumatorii, sugerând o reducere de preţ mult mai mare decât cea existentă în fapt.

“Astfel, preţul redus nu era raportat la cel mai scăzut preţ practicat în magazine în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii, ci era raportat la preţul iniţial al produselor, deşi acestea au mai suferit modificări sau reduceri de la data intrării lor la comercializare. Aspectul descris este confirmat şi prin identificarea etichetelor de preţuri lipite unele peste altele”, se arată în comunicat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu