Ai carte, ai parte de transport gratuit!

Foto: Dan Bodea

Mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca s-au transformat în adevărate săli de lectură zilele acestea. Explicația e simplă. Cei care citesc o carte în autobuz, troleibuz sau tramvai, în perioada 4-7 iunie, au parte de transport gratuit.

Proiectul face parte din seria acțiunilor desfășurate sub egida Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului și dedicate comunității clujene. La începutul anului, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, tinerii din echipa „Cluj 2015” – Day 15 – au afișat în autobuzele din municipiu diverse citate din autori clasici și contemporani, în cele cinci limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului. În parteneriat cu inițiativa „Cărțile pe față”, voluntarii Federației SHARE au distribuit mii de semne de carte cu mesajul „Dacă așteptai un semn să citești o carte, acesta este semnul”.

Clujenii sunt încântați de acest proiect/ Foto: Dan Bodea

Clujenii sunt încântați de acest proiect/ Foto: Dan Bodea

Citiți și: Victor Miron, inițiatorul campaniei „Cărțile pe față”: „Am văzut, cu bucurie, că sunt alte orașe și mai deschise decât Clujul”

Prin demersul de la acest sfârșit de săptămână, tinerii urmăresc să promoveze lectura, dar și evenimente specifice dedicate celor care iubesc cartea. Astfel, Federația SHARE Cluj-Napoca invită clujenii la Săptămâna Festivă a Cărților (4-7 iunie 2015) și la cluburile de lectură „Vocea cititorului”, ce se desfășoară în fiecare miercuri din luna iunie la Grădina Botanică din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu