Agro Student Market. Profit de 3.000 de lei pentru o cauză umanitară

Foto: Dan Bodea

Cea de-a patra ediție a evenimentului Agro Student Market a avut loc astăzi, 27 mai 2015, pe holul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca. Studenții au venit înarmați cu prăjituri, brioșe, salată de fructe, dulceață,  brânzoici, cheese cake-uri, fresh-uri,  precum și alte bunătăți preparate de ei, astfel încât să îi convingă pe vizitatorii târgului că produsele lor merită să fie gustate.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„E un târg care se organizează anual de către masteranzii de anul I, fiind o probă practică, un examen în cadrul disciplinei Managementul piețelor produselor agricole. Studenții învață să organizeze o piață și să facă profit cu propriile produse. Banii adunați vor fi donați unui băiețel de clasa a treia pe nume Manu, un copil care are rezultate foarte bune la învățătură, dar care nu are posibilități materiale. Au participat aproximativ 20 de studenți actuali, dar și foști studenți care au în prezent afaceriile proprii, Răzvan de la Răzvănărie și Marius Bicu, un alt student care deține o fermă în Alba Iulia” a declarat Conf. univ. dr. Vicențiu Vereș.

Dacă anul trecut în urma târgului s-au adunat 1.500 de lei, anul acesta studenții au reușit să strângă dublu.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Târgul a fost un succes. Deși ar fi trebuit să țină până la ora 16:00, acesta s-a terminat mai repede, pentru că nu am mai avut ce vinde. Am făcut două prăjituri, m-am trezit devreme să le fac pentru a le oferi proaspete clienților. A fost obositor, dar totul s-a meritat. Când te gândești că muncești pentu o cauză, pentru un copilaș, dincolo de profit, parcă totul e mai ușor, parcă merge mai bine treaba. Ne-am descurcat mai bine ca cei din anii trecuți poate pentru că ne-am promovat mai mult: am făcut afișe, am distribuit pliante, am postat afișul evenimentului pe rețelele de socializare. De asemenea, am avut noroc cu un coleg care are magazinul său pentru că ne-a donat fructele pe care le-am folosit, ceea ce ne-a scutit de ceva cheltuieli. Anul trecut s-a cheltuit aproximativ 1.000 de lei numai pe fructe”, povestește Mirela Peica.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Anul trecut, Agro Student Market a donat banii unui copil orfan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu