FOTO Un activist social a sărit gardul Untold

Activistul Adrian Dohotaru a sărit gardul Untold / Foto: Dan Bodea

Activistul social Adrian Dohotaru a fost protagonsitul unui protest inedit. Acesta a sărit gardul cu care organizatorii Festivalului Untold au împrejmuit două treimi din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” pe perioada desfășurării evenimentului. După ce cu o zi înainte, în Parcul Central a fost afișat un banner cu mesajul „Orașul e al tuturor. Untold și Primăria își bat joc de tine”, astăzi, în prima zi a festivalului, Adrian Dohotaru a sărit gardul în semn de protest, după care a început să alerge în zona îngrădită.

Citiți și: „Orașul e al tuturor”, o nouă acțiune de revendicare a spațiului public

„Autoritățile sunt incompetente în sensul în care puteau alege o locație mult mai bună pentru un astfel de eveniment, așa cum am propus de un an de zile: Parcul Est al orașului, din apropierea mall-ului din Gheorgheni, unde există o suprafață de 60 de hectare, unde acești oameni se puteau desfășura fără a bloca Clujul, fără a bloca traficul prin oraș și fără a îngrădi spațiul public sau evenimentul se putea organiza în Parcul Babeș, care este îngrădit și care este de două ori mai mare decât Parcul Central, fără să se ocupe două treimi din Parcul Central. Din acest motiv am decis să vin aici în zonă, să mi fac alergările așa cum mi le fac de obicei, prin oraș sau prin Parcul Central. Încerc totodată să convertesc oamenii spre civism”, a spus Adrian Dohotaru.

[maxgallery id=”75790″]

Nu este prima dată când activistul recurge la acest tip de protest. Dohotaru a organizat în 2013 împreună cu alți doi activiști ai Campaniei „Lacurile Gheorgheni”, al cărui membru este, un protest numit „Dialectica gardurilor”. Acesta s-a cățărat pe gardurile ilegale sau inutile din oraș pentru a fura „piticii de pe creierii burjuilor”.

„Proprietatea publică a fost contaminată de principiile proprietății private, de închidere și securizare prin izolarea oferită de garduri, de aceea au apărut și piticii”, explică acesta.

De asemenea, anul trecut, acesta a jucat volei în Piața Unirii peste gardul instalat acolo cu ocazia concertului Billy Idol, când autoritățile au închis piața pentru organizarea unui eveniment privat, lucru ce a strârnit multe critici din partea societății civile.

Citiți și Controversă. Gardurile Untold împart Clujul în două

Acesta a precizat că nu are nimic împotriva festivalului, deși recunsoște că David Guetta nu se număpră printre favoriții săi. „Nu am nimic cu organizatorii, cu festivalul, ci cu ocuparea spațiului public. De asemenea, vreau mai multă transparență, o listă cu chetuielile din cadrul festivalul, vreau să văd pe ce s-a cheltuit exact banul public”, a mai spus acesta.

Dohotaru i-a îndemnat pe trecătorii care îl priveau uimiți, să sară și ei gardul, întrucât și dreptul lor la spațiu public a fost și este îngrădit de aceste garduri. Activistul a precizat că vor urma și alte acțiuni de protest zilele acestea.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. gheorghiu alin says:

  Tot respectul pentru domnul Adrian Dohotaru si protestul la care a recurs !!! Ma alatur in totalitate, foarte adevarat: „Orașul e al tuturor. Untold și Primăria își bat joc de tine”!!!!!!!!!!!!!

 2. Ioana says:

  Defapt a inceput sa i se faca ciuda si a vrut sa intre si el la festival.

 3. mihai says:

  Ce are untoldu cu ttip-u? individu am senzatia ca e usor provocat mintal. Profita de festival sa isi faca publicitate. Mi-e sila

 4. Andrei says:

  Saracul de el nu se poate plimba 4 zile in parc? vai vai….raportul beneficii/avantaje adus de acest festival favorizeaza foarte mult clujului dar el aparent nu dupa interesele lui se uita, el sare garduri si fuge ca sa isi faca lui reclama si se da mare rotund, penibil

 5. nu conteaza says:

  Pentru Adrian Dohotaru si acolitii lui, daca citesc pe aici … Exact, orasul e a tuturor. Al clujenilor, al celor care alearga, al celor care vor sa danseze, sa asculte muzica, etc etc. Mai mult, este si al turistilor. Spune-ti bai desteptilor si ofticatilor, in ce oras din lumea asta s-a organizat vreun eveniment care sa aduca mii de turisti, daca nu mai mult, si care au fost dusi cine stie prin ce periferie unde nu au nici cea mai mica conditie decenta de a se simti bine si in siguranta?

  De gentsefeesten ( http://gentsefeesten.gent ) stiti? E organizat in buricul targului, cu pontoane peste canale, nu peste gazonul unui stadion.

  Mergeti si alergati pe coclauri daca nu vreti sa impartiti clujul cu concetatenii. Necivilizatilor!

Postaţi un comentariu