5.000 de clujeni, așteptați la Târgul de Cariere în IT

Peste 5.000 de tineri clujeni care doresc să înceapă o carieră în domeniul IT ori care vor să își schimbe locul de muncă actual sunt așteptați de cele mai mari companii din domeniu, timp de două zile, cu oferte generoase de angajare la Târgul de cariere în IT care are loc la mall-ul din cartierul Gheorgheni în 16 şi 17 octombrie.

Târgul de Cariere în IT reunește companii precum BG Soft, Beyluxe, Emerson, HP, SDL, Smart Tech, Steelcase, Yardi și multe altele. Organizatorii au prelungit orarul de vizitare (11.00 – 19.00), pentru a le face mai facil accesul și candidaților care lucrează. „Am remarcat că tot mai mulți clujeni (25%, la ediția anterioară) participă la evenimentele noastre, chiar dacă au un loc de muncă în momentul desfășurării lor”, declară organizatorii. Tinerii cu studii superioare, absolvite sau în curs, cu sau fără experiență de muncă, sunt candidații vizați de companiile angajatoare.

Studiu IRES: Ce așteptări au de la angajatori clujenii care caută un loc de muncă

Mai mult de jumătate dintre clujenii cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, cu studii superioare, participanți la Târgul de Cariere ar lucra pentru salarii cuprinse între 200 și 500 de euro (65%), 10% pentru salarii sub 200 de euro și doar 12% pentru salarii de peste 500 de euro, se arată într-un studiu realizat de IRES. Conform institutului de sondare, 43% dintre aceștia sunt absolvenți de studii superioare.

Majoritatea candidaților preferă să caute un loc de muncă pe Internet, însă Târgul de Cariere e a doua opțiune a acestora, 38% prezentându-se la evenimentul la care pot face cunoștință cu companiile angajatoare. În ceea ce privește aspectele legate de angajarea în cadrul unei companii, clujenii pun pe primul loc atmosfera de lucru din cadrul companiei (94%), abia pe următoarele locuri clasându-se pachetul salarial și alte beneficii în cadrul companiei. Un sfert dintre respondenți au afirmat că au un loc de muncă, mai bine de jumătate dintre aceștia fiind nemulțumiți de job. Întrebați dacă doresc să îți schimbe locul de muncă, 81% au răspuns afirmativ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu