FOTO/ Majorete din Polonia sau Ungaria, în pas de defilare pe străzile Bistriței

Majoretele au defilat și au zâmbit în permanență, în ciuda frigului pătrunzător de afară.

Dintr-o zi plictisitoare și friguroasă pentru bistrițeni, ziua de sâmbătă s-a transformat imediat într-una interesantă, mulțumită unui spectacol de muzică și lumini oferit de fanfarele participante la Festivalul „Mihali Warga” și de frumoasele majorete venite de peste mări și țări.

Festivalul Fanfarelor „Mihali Warga” adună an de an fanfare renumite la niel național dar și formații de peste hotare. După ce întreaga zi au cântat pe scena din Compelexul Heidenfeld, unde s-a desfășurat în paralel Toamna Bistrițeană, „ceterașii” s-au mutat în micuța junglă de beton unde i-au încântat pe orășeni cu sincronizarea pefectă și muzica ritmată.

10 formații au participat la ediția din acest an a festivalului, fanfare din Bistriţa, Rodna, Câmpia Turzii, Gherla, Târnăveni, Alba, Reghin, precum şi din Bulgaria, Polonia sau Ungaria concertând în fața iubitorilor acestui gen.

Bistrițenii au ieșit pe balcoane și pe străzi pentru a urmări reprezentația fanfarelor, care după lăsarea întunericului au defilat prin centrul orașului pe ritmuri de muzică și cu torțe aprinse, creând un spectacol de lumină aplaudat îndelung de cei mici dar și de părinții lor. Cum era de așteptat, cele mai lăudate au fost frumoasele majorete, care prin mișcările lor sincronizate perfect și costumația imaculată, au impresionat publicul și chiar i-au mai îmbunat pe șoferii blocați în trafic de această manifestare.

În cursul zilei de astăzi, fanfarele alături de trupele de majorete se mută în Parcul Municipal, unde  până la ora 18 vor susține concerte.

[nggallery id=175]

Distribuie:

Postaţi un comentariu