Universitatea din Oradea luptă pentru calificativul ‘grad de încredere ridicată’

Sursa foto: ziuanews.ro

Universitatea de stat din Oradea va avea de trecut în acest an un examen major, anume auditul instituţional privind încadrarea în indicatorii de calitate superiori, ce îi vor permite să acceadă în rândul universităţilor cu ‘grad de încredere ridicată’, a anunţat luni, la deschiderea anului universitar, rectorul Constantin Bungău.

‘Procesul de optimizare va continua şi în acest an, atât pe linie academică, dar şi în cea nedidactică. Ştiu că depunem un efort mai mare, pentru că normele au fost încărcate spre maxim şi ştiu că se cer performanţe mai mari pentru a ne încadra în indicatorii de calitate şi financiari. Mai avem mulţi indicatori de atins în acest an, pe care universitatea orădeană îi poate însă realiza, astfel încât să se poziţioneze acolo unde îi este locul – şi credem cu tărie toţi acest lucru’, a spus rectorul Constantin Bungău.

Pe lângă activitatea didactică, în contextul în care performanţele profesionale şi cercetarea ştiinţifică devin criterii prioritare de evaluare academică, universitatea din Oradea îşi va direcţiona cercetarea spre prevederile-cadru din Programul Orizont 2020, programul-cadru al UE pentru cercetare şi inovare, abordând mai multe aspecte legate de excelenţă, consolidarea capacităţii şi specializarea inteligenţei.

Alături de preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, prorectorul Simona Trip, preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa şi primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, rectorul a urat bun venit celor 5.001 de boboci, dintre care 3.391 la licenţă şi 1610 la master, precum şi celor peste 17.000 de studenţi care studiază, în prezent, la Universitatea de stat din Oradea.

Toate cele 15 facultăţi ale universităţii, cu cele 105 programe de licenţă, sunt acreditate sau autorizate. Anul trecut au existat 111 specializări, dar s-a renunţat la cele de care piaţa nu are nevoie. Învăţământul masteral cuprinde 78 de specializări, iar şcoala doctorală, 11 domenii. A fost reautorizată Facultatea de arhitectură şi autorizate programe în limba engleză, pentru a atrage mai mulţi studenţi străini.

Instituţia academică orădeană a sărbătorit, anul trecut, 50 de ani de învăţământ universitar continuu, într-un parcurs istoric de peste 230 de ani.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Obscuritas says:

    Lol. Universitatea din Oradea este o fabrica de diplome.

Postaţi un comentariu