SMURD Bihor se pregăteşte de aniversarea a două decenii. Urmează o serie de activităţi dedicate orădenilor

Dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor

SMURD Bihor se pregăteşte să aniverseze 20 de ani de activitate, ocazie cu care, pe parcursul unei săptămâni, se vor desfăşura diferite activităţi, unele dintre ele dedicate publicului larg, alte personalului din sistemul de urgenţă.

Evenimentele dedicate aniversării a două decenii de către SMURD Bihor vor începe mâine, de la ora 10.00, când în parcarea centrului comercial Lotus vor avea loc două concursuri de desene dedicate elevilor din clasele  I – IVrespectiv  V – VIII, tema acestora fiind Salvatorii de lângă noi. Tot mâine va avea loc şi vernisajul expoziției din incinta Lotus Center.

În aceeași locație 3 echipe de câte 3 elevi ai Liceului de Artă din Oradea vor realiza un desen interactiv dedicat acestui eveniment. Concursurile vor fi coordinate de către dr. dr. Andra Şubă şi dr. Valeria Paşcondea.  De asemenea, orădenii sunt invitaţi să ia parte la lecţii de prim ajutor, specialişti din cadrul SMURD Bihor fiind pregătiţi să le arate care sunt tehnicile de acordare a primului ajutor.

Dorim ca orădenii să vadă că şi noi suntem oameni şi că avem şi alte activităţi, pe lângă cele profesionale, vrem să ne cunoască mai bine şi să ne apropiem şi mai mult de comunitate, a afirmat dr. Hadrian Borcea,  şeful SMURD Bihor.

SMURD Running Day

Pentru duminică, 6 octombrie, SMURD Bihor îi invită pe orădeni la mişcare. De la ora 10.00 se va da startul concursului de cros  SMURD Running Day. Traseul va fi: Piața Unirii – Podul Primăriei – strada Emilian Mircea Chitul – strada Sfântul Apostol Andrei – Podul Decebal – aleea de pe malul drept Crișul Repede – Podul Sovata – strada Splaiul Crișanei – Podul Decebal – Strada Principatelor Unite – Pod Centrul de Calcul – strada Emilian Mircea Chitul – Piața Unirii. Lungimea totală a traseului este de 5 km. Participanții vor concura în cadrul a două categorii: femei și bărbați, fără limită de vârstă. De la ora 09.00 au loc înscrierile, la ora 10.00 startul, iar la ora 11.30 decernarea premiilor.

Cursuri de prim ajutor în şcoli

Ziua de luni, 7 octombrie, este dedicată Cursurilor de prim ajutor oferite de instructorii SMURD Bihor precum și de studenți ai Facultățiii de Medicină și Farmacie pentru elevii Liceului Teoretic Onisifor Ghibu Oradea, Liceului de Arte Oradea și Liceului Teoretic German “Friedrich Schiller” Oradea.

Conferinţa Naţională pentru Situaţii de Urgenţă

În perioada 9 – 13 octombrie are loc ce-a de-a cincea ediţie a Conferinței Naționale de Medicină de Urgență și Salvări în Situații Speciale SEARCH AND RESCUE 2013.

“Beneficiază de o semnificativă participare națională și internațională cu multiple sesiuni și prezentări ale unor key-note speaker-i de renume în acest domeniu din Marea Britanie, Franța, Germania, Ungaria, Olanda şi România”, a precizat dr. Hadrian Borcea.

Un moment mai spectaculos al acestei conferinţe va fi prezentat de o echipă a companiei American Eon Reality care va face o demonstraţie cu un simulator special, un aşa-numit “mediu de realitate virtuală de imersie”, dezvoltat iniţial pentru industria militară americană, dar aplicat în medicina de urgenţă, cu scopul de a crea un mediu de antrenament pentru salvatori simulând orice situaţie reală posibilă. Prezentarea echipamentului a fost programată de reprezentanţii companiei americane Eon Reality în doar opt ţări din Europa, iar în România au ales Oradea.

Pe 12 octombrie va fi sărbătorită Ziua SMURD Bihor, al doilea serviciu înfiinţat de dr. Raed Arafat după cel de la Târgu Mureş.  “Ne vom aminti, vom analiza prezentul și apoi vom face planuri de viitor”, a precizat dr. Hadrian Borcea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu