Slovacii din Bihor s-au întrecut în gulaș si plăcinte

Zilele Culturii Slovace, organizate pentru al doilea an consecutiv

Zeci de familii slovace s-au luat la întrecere, duminică, în centrul Oradiei, la un concurs culinar în care au avut de pregătit mâncăruri tradiționale precum gulașul, găluștele slovace și poleșneacul, o plăcintă preparată din cartofi.

Competiția s-a organizat în cadrul Zilelor Culturii Slovace, manifestare organizată pentru al doilea an consecutiv de Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România.

“Vrem să ne promovăm cultura, să o scoatem din anonimat”, a explicat deputatul de Bihor Adrian Merka.

La concurs, șapte echipe care au pornit focul la ceaun pentru a pregăti gulaşul slovac, nouă echipe au pregătit găluşteşe slovace, și tot nouă echipe au făcut polesneac, plăcintele din cartofi, o altă mâncare specifică aceleiaşi etnii.

În acest timp, scena din parc s-a animat brusc iar trecătorii au putut urmări o paradă a muzicii, dansului și portului popular slovac. În final, cele mai gustoase mâncăruri au fost premiate de organizatori iarprodusele au fost împărțite printre participanți și trecători.

Distribuie:

Postaţi un comentariu