Săptămâna Erasmus la Universitatea Oradea

Universitatea Oradea

Departamentul de Relaţii Internaţionale din cadrul Universităţii din Oradea derulează, în perioada 14 – 19 octombrie, cea de-a X-a ediţie a Săptămânii Erasmus, ce cuprinde diverse activităţi culturale, sportive şi recreaţionale adresate foştilor, actualilor, dar şi viitorilor studenţi Erasmus.

Potrivit comunicatului remis miercuri de universitate, evenimentul ‘Erasmus Open Day’ din prima zi a fost organizat cu scopul promovării programului Erasmus în rândul studenţilor Universităţii din Oradea. După prezentarea programului şi destinaţiile posibile, studenţii Erasmus străini au făcut prezentări ale ţărilor şi instituţiilor de unde provin, subliniind motivele pentru care ar putea deveni destinaţii pentru studenţii Universităţii din Oradea.

La rândul lor, studenţii orădeni care au beneficiat de o bursă Erasmus au relatat despre experienţa studiului într-o ţară străină, cel mai adesea o poveste de succes, la care i-au îndemnat şi pe alţii să participe. Au fost pregătite şi distribuite pliante şi fluturaşi cu informaţii referitoare la mobilităţile Erasmus pentru studenţii interesaţi.

Întâlnirea s-a încheiat cu un tur al bibliotecii universitare şi apoi o cină care a inclus meniuri tradiţionale din mai multe ţări.

În zilele următoare, programul săptămânii Erasmus va mai cuprinde: o seară de karaoke, un tur al Cetăţii medievale din Oradea şi al oraşului, picnic pe dealul Ciuperca, activităţi sportive, jocuri pe echipe etc.

Săptămâna Erasmus se va finaliza cu o excursie la Peştera Urşilor, la muzeul etnografic ‘La Fluturi’, în staţiunea Stâna de Vale şi o cină tradiţional românească.

La Universitatea din Oradea au venit să studieze, în semestrul întâi al acestui an universitar, 58 studenţi din Portugalia, Turcia, Polonia, Franţa, Slovacia, Italia, Lituania şi Grecia în cadrul programului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu