Recurs respins. Fostul adjunct al Poliţiei Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş, rămâne în arest

Ioan Brândaş, acuzat că dădea bani cu camătă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, joi seară, recursul declarat de comisarul şef Ioan Brîndaş împotriva mandatului de arestare emis pe numele său de Curtea de Apel Oradea.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Comisarul şef Ioan Brîndaş, fostul adjunct al Poliţiei Bihor a fost arestat pe 7 noiembrie, la solicitarea procurorilor DNA Oradea, pentru luare de mită, favorizarea infractorului, efectuarea de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

După cum se ştie, ofiţerului i se impută că a finanţat cu 45.000 euro o reţea evazionistă, credit pe care l-a acordat cu camătă, iar în schimbul banilor pe care îi încasa lunar, a divulgat informaţii menite să-i protejeze pe afacerişti de investigaţiile declanşate împotriva lor.

Potrivit procurorilor DNA, Brîndaş a încasat camătă în valoare de 75.000 euro şi mai trebuia să primească alţi 128.000 euro.

Printr-un ordin al inspectorului general al Poliţiei Române, comisarul şef Ioan Brîndaş a fost pus la dispoziţie, atribuţiile funcţiei de adjunct al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor fiind preluate de către fostul şef al Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur.

Distribuie:

Postaţi un comentariu