Psihologul Poliţiei Bihor şi agentul de la “Doi şi-un sfert”, prinşi în flagrant cu şpagă, au fost trimişi în judecată

Subinspectorul Loredana Mirela Coste

Subinspectorul Loredana Mirela Coste, ofiţer psiholog în cadrul Poliţiei Bihor, şi agentul şef George Alexandru Botto, din cadrul Serviciului judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă, arestaţi la sfârşitul săptămânii trecute după ce au fost prinşi în flagrant cu 7.000 de euro pretinşi de la un om de afaceri în numele unui alt ofiţer de poliţie au fost trimişi în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă trimiterea în judecată a subinspectorului  Loredana Mirela Coste, ofiţer psiholog în cadrul Poliţiei Bihor, şi agentul şef George Alexandru Botto, din cadrul Serviciului judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă.

Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă în formă continuată după ce, în perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, au pretins în total 39.000 euro din care au primit, în tranşe 18.000 euro, de la un orădean cercetat pentru evaziune fiscală de către Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, denunţător în cauză.

În schimbul banilor, cei doi s-au oferit să intervină pe lângă ofiţerii SIF pentru ca orădeanul să primească soluții favorabile adică de netrimitere în judecată în dosarele respective.

„Din totalul de 18.000 euro, suma de 7.000 de euro a fost primită la data de 25 octombrie 2013, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se specifică în comunicatul DNA.

Vineri, imediat după ce Coste şi Botto au încasat 7.000 de euro din cei 10.000 promişi, cei doi au fost ridicaţi de poliţiştii DGA Bihor, care supravegheau tranzacţia împreună cu un procuror al DNA Oradea.

Cei doi au fost conduşi la sediul DNA Oradea pentru audieri, la finalul cărora au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, pe 26 octombrie, cei doi au fost arestaţi de Tribunalul Bihor pentru o perioadă de 29 de zile.

Distribuie:

Postaţi un comentariu