Primul bihorean care şi-a declarat falimentul personal. Dezvoltatorul imobiliar are datorii de 1, 3 milioane euro

Dezvoltatorul imobiliar Adrian Mihuţ a acumulat datorii de 1, 3 milioane de euro

Un dezvoltator imobiliar din Oradea este primul bihorean care a solicitat deschiderea procedurii de faliment personal, după ce a acumulat datorii de 1, 3 milioane de euro pe care nu îi poate returna.

Tribunalul Bihor a anunţat, miercuri după-amiază că în cursul zilei de luni a deschis pentru prima dată procedura falimentului pentru o persoană fizică.

“Tribunalul Bihor a dispus pentru prima dată în temeiul Legii 85 din 2006 procedura falimentului faţă de o persoană fizică. Cererea a fost formulată de către domnul Mihuţ Adrian, care a precizat că în prezent înregistrează datorii faţă de diverşi creditori în cuantum de 1.318.000 euro”, se menţionează în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al instanţei, judecătorul Cristian Monenci.

Potrivit magistratului, sumele de bani i-au fost acordate lui Mihuţ în vederea achiziţionării de terenuri şi a dezvoltării unor proiecte imobiliare.

Adrian Mihuţ şi-a depus cererea de declarare a insolvenţei pe 26 septembrie iar Tribunalul a aprobat-o pe 1 octombrie. La cererea acestuia, judecătorul sindic a desemnat ca şi lichidator judiciar firma Global Money Recovery. Deocamdată, hotărârea pronunţată de judecător nu a fost motivată.

Contactat de Transilvania Reporter, Adrian Mihuţ a explicat că a fost nevoit să facă solicitarea deoarece a intrat în incapacitate de plată. “Este vorba de dezvoltatorul imobiliar Adrian Mihuţ, care are cod de înregistrare fiscal eliberat de autorităţi, nu de mine ca persoană. Iar în aceste condiţii, în situaţia unei incapacităţi de plată, am fost nevoit, pentru a nu încălca mai multe prevederi legalem să apelez la procedura prevăzută de legea 85 din 2006”, a declarat Mihuţ.

Adrian Mihuţ a intrat în afaceri în anii ’90 cu un magazin de electrocasnice pentru ca la începutul anilor 2000 să facă prima afacere imobiliară cu 10 hectare de teren situate între Oradea şi Sânmatin pe care l-a împărţit în 200 de parcele de 500 metri pătraţi. Mihuţ a dat lovitura în perioada boom-ului imobiliar când a dezvoltat cartierul Grigorescu pe câmpul din spatele cartierului Nufărul. În prezent unul din proiectele dezvoltatorului imobiliar este cartierul Bălcescu situat pe câmpul din spatele Oradea Shopping City. Mihuţ este primul orădean care a fost creditat, în 2007, cu 2 milioane de euro, cea mai mare sumă primită vreodată de o persoană fizică în Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu