Primăria Oradea pregăteşte o amplă campanie de curăţenie de toamnă

Primăria Oradea a anunţat vineri programul unei ample curăţenii de toamnă, în perioada 23 septembrie – 4 octombrie, având în vedere faptul că în anumite zone din municipiu au fost constatate depozitări de obiecte de uz casnic şi gospodăresc pe domeniul public.

Potrivit comunicatului remis Agerpres, această campanie se va desfăşura în două etape: 23 – 27 septembrie, pentru zona de nord a oraşului, iar a doua etapă în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, zona de sud a oraşului.

În cadrul acţiunii, se vor colecta numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc, precum piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, uşi, geamuri etc, altele decât aparatele electrice şi electronice. Primăria a precizat că nu se vor colecta nici deşeuri din amenajări interioare (moloz) sau deşeuri provenind din curăţenia pivniţelor şi podurilor.

Orădenii sunt rugaţi să depună deşeurile şi obiectele pe amplasamentele stabilite în acest sens pentru fiecare zonă, în ordine, cât mai aproape de bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, până cel târziu cu o zi înainte de ziua programată pentru colectare.

După încheierea campaniei de curăţenie este strict interzisă depozitarea rezidurilor de orice fel pe domeniul public al municipiului Oradea, orice abatere în acest sens fiind sancţionată contravenţional conform unei hotărâri de consiliu local, Regulamentul de salubrizare a municipiului Oradea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu