Primăria Oradea elaborează un proiect pentru Zona Metropolitană

Clădirea Primăriei Oradea / Sursa foto: politicalocala.ro

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a anunţat, miercuri, că primăria pregăteşte un amplu proiect strategic integrat, pentru Oradea şi Zona Metropolitană Oradea (ZMO), ce ar urma să fie finanţat, chiar printre primele, în perioada de programare 2014-2020.

Proiectul, ce se va ridica la valoarea maximă de 75 de milioane de euro, vizează 250.000 de locuitori şi va cuprinde investiţii majore în infrastructura de transport (inel de centură, de 35-40 km), în dezvoltarea unor infrastructuri de afaceri (de tip parc industrial, circa 50 de hectare), în sistemul de transport public local (achiziţie autobuze noi, nepoluate), respectiv în sistemul educaţional (dotare şcoli profesionale).

‘România şi-a fixat pentru perioada următoare de finanţare câteva obiective strategice, dintre care două, cel privind dezvoltarea policentrică şi cel de stimulare a zonelor urbane funcţionale, sunt obiective ce ne interesează şi pe noi, orădenii’, a precizat, în conferinţă de presă, primarul Bolojan.

Demararea pregătirii acestui proiect va fi supusă spre aprobarea consilierilor locali, sâmbătă, 12 octombrie, într-o şedinţă extraordinară chiar de Ziua oraşului, ce aniversează 900 de ani de la atestare.

‘Sperăm ca la finele lunii noiembrie să avem studiul de fezabilitate, l-am încredinţat firmei Search Corporation. După aprobarea documentului în CL Oradea, vom comunica ADR-ului că avem proiectul strategic şi sperăm ca, în urma dezbaterilor la nivel regional, să primim sprijin pentru realizare, ‘ a subliniat Bolojan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu