Managerul Spitalului Municipal Oradea a fost revocat pentru că presta şi la stat şi la privat

Doctorul Ovidiu Pop a fost revocat, vineri, din funcţie

La solicitarea Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, managerul unităţii, dr Ovidiu Pop, a fost revocat, vineri, din funcţie, de primarul municipiului, Ilie Bolojan.

Consiliul de Administraţie al spitalului cerut schimbarea lui Ovidiu Laurean Pop după ce s-a descoperit că la numirea în funcţia de manager, în decembrie 2010, Pop avea, totodată, şi un contract de prestări servicii cu spitalul privat Pelican, renunţând la acest contract care i-a adus în doi ani peste 139.000 lei doar la începutul acestui an.

Totodată, dr. Pop a semnat, ca manager al spitalului public, un contract de peste 130.000 lei în beneficiul spitalului privat, pentru ca o maşină a acestuia să asigure transportul, pe timp de noapte, al probelor de sânge recoltate de la secţiile Infecţioase, Pneumoftiziologie şi Psihiatrie.

În plus, lui Pop i s-a imputat şi faptul că, deşi această unitate este singura din Oradea căreia CAS Bihor nu i-a scăzut alocările financiare în cursul anului curent, spitalul a acumulat datorii de peste 2 milioane lei, ceea ce l-a determinat să iniţieze reducerea sporurilor salariale ale medicilor, asistentelor şi infirmierelor.

Odată cu revocarea lui Pop, primarul municipiului Oradea a numit un nou manager interimar în persoana dr. Gheorghe Carp, fost director la această unitate timp de cinci ani, înainte ca în 2008 să fie desemnat viceprimar al Oradiei iar ulterior manager la Spitalul judeţean Oradea.

În locul lui Carp, funcţia de manager de la Spitalul Clinic Judeţean a fost preluată temporar de directorul medical, doctoriţa Lucia Daina, iar poziţia acesteia de dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor.

 

Managerul interimar  - dr. Gheorghe Carp
Managerul interimar – dr. Gheorghe Carp
Distribuie:

Postaţi un comentariu